Japonský komiks, nebo-li manga vychází i u nás v celkem hojném počtu. Velký problém pro nováčky v tomto žánru je velikost jednotlivých sérií. Většina mang má desítky dílů a pokud někdo chce začít s nějakou určitou sérií, musí se připravit, že utratí velké množství peněz a většinou najednou.

Dnes máme tip pro lidi, kteří chtějí s mangou začít, nechtějí skákat do rozjetého vlaku a utratit tisíce korun za jednu sérii. Nakladatelství CREW totiž na půlku června/júna připravuje vydání nové a pouze pětidílné mangy s názvem Orange. Na ní pracovala japonská autorka Ichigo Takano. Pokud ale hledáte něco akčního, Orange asi nebude pro vás, protože se jedná spíše o životní příběh o přátelství, nápravě životních chyb a o lásce.

Hlavní hrdinkou je šestnáctiletá Naho Takamija, která žije vcelku obyčejným životem v malebném městě Macumoto. Chodí do školy, tráví čas s přáteli a připravuje se na budoucnost, kterou si představuje dost růžově. Jednoho dne jí však přijde tajemný dopis, ve kterém jí píše její o 10 let starší já, jež si přeje, aby si Naho jednoho dne nemusela vyčítat ty samé chyby. Díky dopisu bude mít šanci napravit své chyby a možná někomu zachránit život.

Přečtěte si také: Temná fantasy manga Berserk má své datum vydání

Jak asi vidíte, tato manga bude spíše zaměřená na dívky. Tím ale potenciální mužské kupce neodrazujeme od pořízení. Pokud vás Orange 1 zaujal, budete ho moci zakoupit na eshopu nakladatelství CREW od 16. června/júna tohoto roku.