Už příští měsíc bude zombie univerzum seriálu Živí mrtví (The Walking Dead) obohaceno o další spin-off, který se zaměří na další staré známé tváře. Minisérie jménem The Walking Dead: The Ones Who Live, v níž se na scénu vrátí starý dobrý Rick Grimes (Andrew Lincoln) a jeho láska Michonne (Danai Gurira), se konečně pochlubila pořádnou plnohodnotnou upoutávkou, na kterou se můžete podívat výše.

A tentokrát nám toho ukáže opravdu hodně. Zatímco Michonne neúnavně pátrá po Rickovi, náš bývalý šerif a protagonista původního seriálu je zas v kontaktu s lidmi od CRM (Civic Republic Military). V rámci toho se v upoutávce například objeví generál Beale (Terry O'Quinn), který by měl ztvárnit jednoho ze záporáků. Návrat také hlásí Anne alias Jadis (Pollyanna McIntosh), bývalá vůdkyně skupiny Mrchožrouti z původního seriálu, která na CRM má vazby také. Jaká bude její úloha v nadcházejícím spin-offu, se necháme překvapit. 

Mezi další postavy, které nám trailer ukázal, patří ještě Pearl Thorne (Lesley-Ann Brandt), jež by měla být také padouškou, dále zde máme Nata (Matthew Jeffers), o jehož úloze zatím nic nevíme. Jsme každopádně zvědaví, jak si tvůrci s dlouho očekávaným návratem Ricka poradili. Ať už to ale dopadne jakkoliv, je zatraceně fajn ho zase vidět v akci.

Předešlé spin-offy, tedy Dead City a Daryl Dixon, si vedly se sledovaností skvěle, vůbec by nás tudíž nepřekvapilo, kdyby se to samé stalo i u The Ones Who Live. Fanoušky bude nepochybně hodně lákat právě Rickův návrat.

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Scott M. Gimple, veterán původního seriálu, který byl jeho showrunnerem od 4. do 8. řady.

Spin-off bude premiérovat 25. 2. 2024.