Na letošním Comic-Conu v San Diegu je kvůli momentálně běžící stávce scenáristů a herců poměrně dost mrtvo. Ovšem fanoušci zombie univerza Živí mrtví (The Walking Dead) bědovat nemusí, protože jsme se na něm dočkali nálože nových informací o nadcházejících projektech, kterých se v budoucnu dočkáme. A na co všechno se můžeme těšit?

Už dlouho víme, že se dočkáme zbrusu nového seriálu, ve kterém se staneme svědky velkolepého návratu Ricka Grimese (Andrew Lincoln) a jeho lásky Michonne (Danai Gurira). Seriál už navíc zná svůj oficiální název: The Walking Dead: The Ones Who Live. Níže se také můžete podívat na nový teaser trailer, který nám toho sice nic moc neukáže, ale je rozhodně fajn oba hrdiny znovu vidět.

Příběh by se měl údajně zaměřit nejenom na láskyplný vztah mezi oběma hrdiny, ale také na lidskou hrozbu, kterou bude pravděpodobně představovat mocná skupina Civic Republic. To ale ještě uvidíme. Otázkou také je, zda bude chtít AMC v příběhu obou zkušených zabijáků nemrtvých pokračovat i skrze druhou sezónu, ale to předbíháme. Seriálu se dočkáme někdy v roce 2024. 

Pak zde máme seriál The Walking Dead: Daryl Dixon, který se zaměří na titulního a fanoušky milovaného kušostřelce. Tomu zas vyšel plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat níže. Daryl (Norman Reedus) v seriálu opustí USA a vydá se za moře do pochmurné Franice, která zombie apokalypse samozřejmě také neunikla.

Nejnovější upoutávka nám toho tentokrát ukáže poměrně dost. Daryl se objeví v jakémsi opatství, kde dostane za úkol chránit chlapce jménem Laurent. Ten by totiž měl být klíček k obnově celého lidstva. Samozřejmě se ale dočkáme také záporáckých skupin přeživších, kteří půjdou Darylovi po krku. AMC navíc seriálu evidentně věří, protože už teď mu dalo zelenou pro druhou sezónu. Řady první se každopádně dočkáme již 9. 9. 2023. 

Řeč bude i o spin-offu The Walking Dead: Dead City, kterému na AMC+ nedávno premiérovala poslední šestá epizoda. Pokud se vám spin-off líbil a prahnete po další náloži, tak pro vás máme skvělou zprávu. Druhou sezónu totiž dostane i Dead City, která by se i nadále měla odehrávat v zombíky zamořeném New Yorku.

A ani se tomu nelze moc divit, protože ze spin-offu o Maggie (Lauren Cohan) a Neganovi (Jeffrey Dean Morgan) se na AMC stal velký hit, už jen samotná premiéra seriálu byla pro AMC nejsledovanější vůbec. Co ale oba protagonisty čeká dál? To se necháme překvapit. 

A nakonec tu máme i končící spin-off Živí mrtví: Počátek konce (Fear the Walking Dead), který se momentálně nachází v půlce své finálové osmé řady. A na Comic-Conu už vyšlo najevo, kdy bude premiérovat druhá půlka, která příběh veškerých protagonistů uzavře. Alespoň tedy pro tento seriál. Druhá půlka započne 22. 10. 2023. Po jejím skončení se pak se seriálem definitivně rozloučíme. 

Původní seriál skončil už před nějakou tou dobou, ale o celé zombie univerzum je evidentně stále velký zájem. A AMC to moc dobře ví. Na jaře například vyšlo najevo, že chystá další seriálový spin-off, který ponese název More Tales From the TWDU. A jak už je podle jména patrné, opět bychom se měli dočkat další antalogické podívané, kde se každá epizoda zaměří na jiné postavy.

Na výrobu seriálu bude zase dohlížet veterán Scott Gimple, který byl dlouhou dobu i showrunnerem původního seriálu, alespoň tedy do 9. řady, kdy ho vystřídala Angela Kang. Opět se máme dočkat šesti různých příběhů, které však mají být tentokrát o něco kratší. Svět Živých mrtvých tu s námi zkrátka bude ještě dlouho.