Fanoušci Živých mrtvých (2010) už několik dlouhých let vyhlížejí návrat šerifa Ricka Grimese (Andrew Lincoln), který v deváté řadě ze seriálu se stylem odešel. Rick se měl původně dočkat několika celovečerních filmů, nakonec ale bude jeho návrat uskutečněn skrze minisérii jménem The Walking Dead: The Ones Who Live, v němž se objeví i jeho láska Michonne (Danai Gurira). AMC tak nedávno vydalo další krátký teaser, ve kterém nám o připravovaném spin-offu něco málo řeknou i představitelé obou zmíněných hrdinů.

Především už ale konečně víme, kdy přesně bude vlastně minisérie premiérovat. První epizoda bude odvysílána na konci února/februára příštího roku, přesněji 25. 2. 2024. Do té doby nám snad stanice nadělí ještě nějaký ten plnohodnotný oficiální trailer, který nám toho z chystaného dobrodružství oblíbených zabijáků zombíků ukáže více. 

O minisérii se už nějakou dobu mluví jako o „velkolepém milostném příběhu“, nicméně i výše uvedený teaser slibuje, že o akci nebude nouze. Rick a Michonne tak nebudou muset čelit pouze zástupům chodících mrtvol, ale patrně také dalším lidským přeživším.

Stále je ale otázkou, zda nás čeká jednorázový příběh, v jehož poslední epizodě bude příběh obou protagonistů definitivně uzavřen, nebo bude chystaný seriál v příštích letech pokračovat dál. Ale vzhledem k tomu, že letos vydané spin-offy Dead City a Daryl Dixon už dostaly zelenou k druhé řadě, protože se sledovaností na tom byly skvěle, vůbec bychom se nedivili, kdyby AMC Rickovi a Michonne ještě nechtělo dopřát oddych. 

Do minisérie se vrátí také stará dobrá Anne/Jadis (Pollyanna McIntosh), bývalá vůdkyně skupiny jménem Mrchožrouti. Dále se nám představí nové postavy jako Pearl Thorne (Lesley-Ann Brandt), Nat (Matthew Jeffers) a Beale (Terry O’Quinn). Ti všichni by měli mít vazbu na CRM (Civic Republic Military), mocnou skupinu, která má hrát ve spin-offu jednu z hlavních úloh.

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Scott M. Gimple, veterán původního seriálu, který byl jeho showrunnerem od 4. do 8. řady.