Pozor! Následující článek obsahuje spoilery ke čtvrté řadě The Boys!

Před několika týdny vyšla poslední epizoda čtvrté řady seriálu The Boys (Banda), která nezanechala naše hrdiny zrovna v nejlepší situaci. I my bychom si samozřejmě strašně přáli, aby řada pátá, která bude už finálová, k nám dorazila co nejdříve, ovšem zdá se, že se budeme muset obrnit trpělivostí, protože pátá sezóna zřejmě dorazí až někdy v roce 2026. Mnozí fanoušci už samozřejmě debatují o tom, co vlastně poslední řada nabídne, diskuze to jsou častokrát obzvlášť zajímavé už jen vzhledem k faktu, že seriál po ní definitivně skončí.

O velkém finále každopádně mluvil i seriálový tvůrce a scenárista Eric Kripke, který poskytl rozhovor serveru GamesRadar+. Podle něj se mohou fanoušci těšit na „supervelkou“ a „apokalyptickou“ sezónu, která bude plná nečekaných zvratů. Spolu s dalšími scenáristy se mu také zamlouvá myšlenka, že jelikož se jedná o poslední sezónu, budou mít možnost nechat zemřít jakoukoliv postavu, tudíž v bezpečí zřejmě opravdu nebude absolutně nikdo. 

S poslední sezónou ale samozřejmě přichází obzvlášť velká výzva, ve které už mnohé podobně populární seriály selhaly. A to nadělit fanouškům vhodné a řádně uspokojivé zakončení. Bohužel se už nejednou stalo, že zde byly seriálové tituly, které byly sice obecně skvělé, ale jejich finále stálo za starou bačkoru, mezi nejznámější příklady patří třeba Dexter (2006) a Hra o trůny (2011).

Kripke si to podle všeho moc dobře uvědomuje, sám prohlásil, že závěry mnohých seriálů stojí za prd, protože je opravdu velice těžké je pořádně ukončit. Přiznal, že cítí, jaký je na něj vyvíjen tlak, aby seriál skutečně skončil co nejuspokojivěji. Zároveň je ale velice vděčný Amazonu za to, že mu dovolil seriál ukončit za jejich vlastních podmínek a nenutí ho dojit ho donekonečna. Celkově Kripke chce, aby diváci po závěrečné řadě mluvili o The Boys jako o ,,skvělém seriálu", nikoliv jako seriálu, ,,který byl sice skvělý, ale jeho konec stál za ho*no".

Budeme tvůrcům každopádně pevně držet palce, aby jim finále vyšlo na jedničku, byla by nesmírná škoda, kdyby to na úplném konci pohnojili. 

Na konci čtvrté řady také vyšlo najevo, že do páté sezóny se vrátí i Soldier Boy (Jensen Ackles). Kripke odhalil, že jeden z hlavních důvodů návratu tohoto charismatického drsňáka tkvěl i touze blíže prozkoumat vztah otce se synem mezi ním a Homelanderem (Antony Starr). Kripke také odhalil, že Soldier Boy bude ve finálové řadě odhodlaný najít a zabít Butchera (Karl Urban) za jeho „zradu“ ve třetí řadě. Ale kdo ví. Třeba bude i nadále klíčem k porážce Homelandera, který se po událostech čtvrté řady stal de facto vládcem Spojených států.

Připomeneme ještě, že Soldier Boy se objeví také v chystaném spin-offu z 50. let jménem Vought Rising, ve kterém se objeví i Aya Cash jako náckovská superhrdinka Stormfront, v té době ještě známá pod jménem Liberty. 

Jak již bylo řečeno, čtvrtá řada skončila pro naše hrdiny neslavně. Grace Mallory (Laila Robins) je mrtvá, Hughie (Jack Quaid), Mother's Milk (Laz Alonso) a Kimiko (Karen Fukuhara) padli do zajetí, Frenchieho (Tomer Capone) kontroluje mysl ovládající Cate Dunlap (Maddie Phillips) ze spin-offu Gen V a Butcher se připojil k temné straně síly, přičemž zřejmě hodlá pokračovat ve svém plánu vytvořit virus, jenž by způsobil genocidu všech superhrdinů. Jediné Starlight (Erin Moriarty) se podařilo uniknout do bezpečí.

Tak jsme zvědaví, jak se z toho naši „Kluci“ vylížou. Níže se ještě můžete podívat na naši recenzi čtvrté řady.