Timo Tjahjanto, zkušený indonéský filmař, který se stal režisérem chystaného pokračování zábavného akčňáku Nikdo (2021), nám již v půlce podzimu představí svůj nový celovečerní nářez jménem Ze stínu. Netflix už zveřejnil krátkou upoutávku, kterou si můžete pustit výše.

Hlavní hrdinkou se stává sedmnáctiletá a od minulosti oproštěná nájemná vražedkyně s přezdívkou Codename 13 (Aurora Ribero), která pracuje pro tajnou skupinu zabijáků jménem The Shadow. Jednoho dne je ale vyslána na misi v Japonsku, která se zvrtne. Její mentorka Umbra (Hana Malasan) ji proto pošle do Indonésie, kde má být potrestána. Ve slumech Jakarty se ale následně rozhodne zachránit malého jedenáctiletého chlapce jménem Monji, kterému místní zločinecké gangy zabily matku. Záchranná mise ale bude znamenat, že se mladá vražedkyně postaví nejenom své mentorce, ale také celé zabijácké organizaci.

Zní to jako poměrně tuctová zápletka o nájemných zabijácích, ale choreografie akčních scén by mohla stát za to. Uvidíme, co všechno ukáže plnohodnotný trailer. 

Timo Tjahjanto se postaral jak o režii, tak i o scénář. Mezi jeho další akční tituly patří například Zásah (2016) a Jde si pro nás noc (2018).

Dále se ve snímku objeví herci jako Taskya Namya, Andri Mashadi, Adinia Wirasti, Nobujuki Suzuki, Adipati Dolken, Kristo Immanuel, Ali Fikry a další.

Na Netflixu od 17. 10. 2024.