Minulý týden jsme se dozvěděli, že pokračování zábavného akčňáku Nikdo (2021), ve kterém se stylem rozdával rány Bob Odenkirk (Perníkový táta), se začne natáčet v srpnu. Zároveň ale vyšlo najevo, že Ilja Najšuller, režisér prvního dílu, se již nevrátí, proto bylo otázkou, kdo se o další jízdu postará tentokrát. Nyní známe odpověď.

Nikdo 2 natočí Timo Tjahjanto, indonéský filmař, který má zkušenosti především s akčním a hororovým žánrem. Z akčňáků má na svědomí například tituly Zásah (2016) a Jde si pro nás noc (2018), v obou dvou si zahrál herec a mistr bojových umění Iko Uwais (Zátah: Vykoupení). Jednal také o možnosti zrežírovat americký remake jihokorejského zombie hororu Vlak do Pusanu (2016), filmu se ale zatím nepodařilo odlepit od země.

Je každopádně fajn, že Nikdo 2 natočí filmař, který má s choreografií bojových scén ve filmech už zkušenosti, tak snad to byla dobrá volba. 

Zároveň jsme se také dozvěděli, kdy přesně se filmu dočkáme v kinech. Oficiální premiéra byla stanovena na 15. 8. 2025, u nás to bude zřejmě klasicky o den dřív.

Odenkirk si tak zopakuje roli Hutche, zdánlivě obyčejného rodinného muže se speciálním výcvikem, se kterým si není radno zahrávat. Návrat hlásí i Connie Nielsen, která si zas zahraje jeho ženu Beccu. Z herců zatím nikdo další na palubě není.

Scénář každopádně opět zpracoval Derek Kolstad, jeden z „otců“ Johna Wicka, který také napsal akčňáky jako Zásilka (2013) a Die Hart: The Movie (2023). 

Jelikož start hlavní části produkce se rychle blíží, měly by se k nám také postupně dostávat zprávy o tom, kdo všechno se v pokračování vlastně objeví. A proti komu se Hutch postaví tentokrát? Zase nějaké zločinecké bandě z Ruska? To holt uvidíme.