Před několika dny, přesněji už 31. 3. 2022, započala produkce třetí série Zaklínače od Netflixu. Zajímavé na tom je fakt, že v úplně stejný den začala i produkce série druhé v roce 2021. Pokud všechno půjde dobře, produkce by měla skončit někdy na začátku podzimu. Po prvotním zmatku je nyní jasné, že natáčení třetí sezóny Zaklínače skutečně začalo v Itálii. Přesněji u dvojice nádherných jezer v těsné blízkosti slovinských hranic s názvem Laghi di Fusine. Zdá se ale, že ve středisku Kranjska Gora se nakonec natáčet nebude, údajně ale bude sloužit jako takové mini-centrum pro štáb seriálu.

Kromě Itálie se bude třetí řada také natáčet v Chorvatsku a Slovinsku. 

Třetí řada by se měla zaměřit na zadaptování událostí, ke kterým došlo v knižním díle Čas opovržení. Už taktéž víme, že ve třetí sérii se představí lučištnice Milva, Geraltova budoucí parťačka, která bude součástí jeho družiny, jež bude mít za cíl… inu, to samozřejmě prozrazovat nebudeme. Jedním z režisérů třetí sezóny je například Stephen Surjik, který je zodpovědný za natočení prvních dvou epizod druhé série – Zrnko pravdy a Kaer Morhen. Druhým režisérem, který bude zároveň kompletním nováčkem, je Loni Peristere. Ten zas například pracoval na seriálech jako Banshee, Bojovník a American Horor Story. 

Produkci druhé řady velice zkomplikovala pandemie koronaviru, v rámci toho se jí fanoušci nakonec dočkali až na konci roku 2021. Dvouleté čekání na další sezónu však diváky se vší pravděpodobností nyní už nečeká. Ale zase to nechceme zakřiknout. Pokud tedy nedojde k žádným komplikacím, třetí série Zaklínače by k nám měla dorazit na konci letošního roku. Níže se můžete podívat na další fotky z prostředí, kde se bude natáčet.