Články o světě Warhammeru se u nás na Nerdfixu a Indianovi objevují opravdu velmi často, protože toto obrovské univerzum zasahuje nejen do deskových her, ale také videoher a v současné době hlavně knih, kterých je jak máku.

V knihkupectvích můžete zakoupit velké množství různých sérií, které často dosahují i deseti dílů. U nás se teď častěji objevovaly články ze světa Warhammeru 40K, jenž je u čtenářů oblíbenější. Dnes se ale společně podíváme na románovou sérii, která patří do klasického fantasy světa obyčejného Warhammeru.

Britský spisovatel William King není žádným nováčkem. Jeho nejstarší u nás vydanou sérií je Warhammer 40 000 - Ragnar z roku 2002, která má dohromady šest dílů. Tento autor napsal první čtyři knihy s podtituly Hvězdný vlk, Ragnarův spár, Šedý lovec a Vlčí břit. Co se klasického Warhammeru týče, zapojil se do série s názvem Gotrek a Felix, do které přispěl sedmi díly. Jeho poslední Warhammer sérií, do které se zapojil, byla ta s názvem Tyrion a Teclis a o té se dnes budeme bavit.

Hlavními hrdiny jsou dvojčata Tyrion a Teclis, největší hrdinové z řad urozených elfů, jací kdy kráčeli po zemi. Zatímco Tyrion vyniká jako skvělý šermíř a taktik, Teclis je největším rozeným čarodějem své doby. Příběh vypráví jejich legendu, ve které se hrdiny teprve stanou. V patách je jim totiž mocný démon, který byl před tisíci lety zapuzený Aenarionem Obráncem, vzdáleným předkem již zmiňovaných dvojčat.

Přečtěte si také: Postapokalyptický snímek Kniha přežití dostane seriálový prequel s Johnem Boyegou

Do této doby vydalo nakladatelství Polaris první dva díly s podtituly Aenarionova krev a Caledorův meč. Na fanoušky série se však řítí v pořadí třetí a závěrečný díl s názvem Malekithova zhouba. Pokud patříte mezi čtenáře této série a očekáváte třetí díl, můžete se podívat na další odstavec, kde najdete oficiální anotaci. Poslední informací, kterou zmíníme, je datum vydání, které je stanoveno na 27. srpna/augusta tohoto roku.

„Když se temní elfové z Naggarothu a jejich démoničtí spojenci přeženou Ulthuanem, nezbývá Tyrionovi a Teclisovi nic jiného, než bránit svou domovinu. Tyrion s Věčnou královnou jsou na útěku v lesích Avelornu a zoufale se snaží vyhnout svým druchijským pronásledovatelům. Teclis spěchá bratrovi na pomoc a když se pak střetnou vznešení elfové se svými nepřáteli na Finuvalské pláni, jsou obě dvojčata připravena čelit svému osudu.“