Pokud jste fanoušci Zaklínače, tak zcela jednoznačnou povinností je zahrát si třetí herní adaptaci od CD Projekt Red, která patří mezi nejlepší RPG všech dob. Pokud jste však také zhlédli i seriálovou adaptaci od Netflixu v angličtině, možná vám některé hlasy přišly povědomé. Někteří herci, kteří v anglickém znění hry propůjčili hlasy určitým postavám, se totiž objevili i v netflixovém seriálu. Zde vám tudíž představíme čtveřici seriálových herců, kteří měli něco dočinění i s herními adaptacemi. 

MYANNA BURING: TISSAIA DE VRIES A ANNA HENRIETTA

V seriálu ztvárnila charismatická herečka mocnou čarodějku Tissaiu de Vries, jednu z nejdéle žijících rektorek magické akademie Aretuza, která má v netflixové verzi blízký vztah k Yennefer.

V herním přídavku Blood and Wine třetího Zaklínače zas propůjčila hlas Anně Henriettě, idealistické kněžně, která je zároveň vládkyní provincie Toussaint. Ve hře zadá Geraltovi úkol, aby její zemi zbavil nebezpečí od tajemného tvora, který nese přezdívku Toussaintská Šelma.

ANTONY BYRNE: GENERÁL HAKE A KRÁL FOLTEST

Herec Antony Byrne se v seriálu poprvé objevil v nedávné druhé sérii, kde ztvárnil nilfgaardského generála jménem Hake. V seriálu tak sehrával úlohu určitého politického oponenta čarodějky Fringilly Vigo.

V roce 2011 ale také účinkoval ve druhé herní adaptaci, kde propůjčil hlas Foltestovi, královi Temerie, jenž se na začátku hry snaží dobýt hrad rodu La Valette. A jelikož ho Geralt na konci první hry zachránil od jisté smrti, drží si ho od té doby pořad po boku. 

LU CORFIELD: MARITES A IRIS VON EVEREC

Britská herečka Lu Corfield se v netflixovém seriálu objevila jen krátce. V první sérii ztvárnila prostou vdovu, která má interakci s Yennefer během příprav na bitvu u Soddenu.

Její hlas jsme ale také mohli slyšet ve vynikajícím přídavku ke třetímu Zaklínači Hearts of Stone, kde ztvárnila přízrak Iris von Everec. Geralt ji musel najít v rámci plnění úkolu od jejího tehdejšího manžela Olgierda, který podepsal nezáviděníhodnou smlouvu se samotným ztělesněním Zla.

ALASTAIR PARKER: PŘÍSTAVNÍ STRÁŽCE A TESÁK

Malou roli si v seriálu střihl i Alastair Parker, který ve druhé sérii ztvárnil jednoho z přístavních hlídačů, se kterým má Marigold poměrně vtipnou interakci.

Ve třetí herní adaptaci propůjčil herec hlas trpaslíkovi Tesákovi, jednomu ze čtyř vůdců novigradského podsvětí, který se s problémy rozhodně nepárá. Jeho lidé se pro Geralta mohou stát jak částečnými spojenci, tak i nepřáteli. Hráčovi ale může nadělit jeden z nejlepších koňských závodů z celé hry. 

Je tudíž rozhodně možné, že v nadcházející třetí sérii se dočkáme dalších „starých známých“. Na to si ale budeme muset počkat.