Stávku scenáristů máme konečně u konce, tudíž práce na mnohých filmových a seriálových projektech mohou pokračovat. Samozřejmě tedy ne na všech, Hollywood stále ještě sužuje stávka herců, kvůli které se mnohé produkce musely pozastavit a odložit. Takový osud zastihl i plánovanou čtvrtou řadu Zaklínače od Netflixu, která se původně měla začít natáčet už minulý měsíc. První klapka ale nakonec padne až někdy po novém roce.

Díky konci stávky scenáristů se ale určité práce na čtvrté řadě přece jenom rozběhly. Scénář ke čtvrté sezóně by už měl být podle všeho dokončený, tvůrci akorát ještě musí určité části doladit. Jakmile s tím skončí, ihned se vrhnou na psaní páté sezóny, která by se měla natáčet souběžně s tou čtvrtou. Plán je tedy takový, že se někdy během první poloviny příštího roku natočí čtvrtá řada, pak si dá tým na krátkou dobu pauzu, po které se hned vrhne na natáčení řady páté. 

Už od začátku roku kolují zvěsti o tom, že právě pátá řada Zaklínače by mohla být finálová. V seriálové branži je vcelku běžné, že když se mají dvě sezóny natáčet souběžně, v mnoha případech to znamená, že se už jedná o finále celého seriálu. Netflix to sice stále ještě oficiálně nepotvrdil, ale důvěryhodný server Redanian Intelligence, který se na zprávy ze světa Zaklínače specializuje, v rámci svých zdrojů uvedl, že je to velmi pravděpodobné.

Seriál ještě musí adaptovat události ze tří knih původní ságy, jmenovitě jde o knihy Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera. Vzhledem k tomu, že by se měl v další řadě objevit zkušený zabiják Leo Bonhart, tak je možné, že čtvrtá řada by mohla zadaptovat události z dílu Křest ohněm a částečně i Věže vlaštovky, zbytek děje celé ságy by si pak tvůrci mohli nechat pro pátou a možná opravdu poslední sezónu. Ale to je samozřejmě jen teorie, ještě uvidíme, co nakonec tvůrci vymyslí. 

Pokud přihlédneme k výše zmíněnému odkladu, tak čtvrtá řada Zaklínače zaručeně nedorazí v roce 2024, spíše to vypadá až na rok 2025. Fanoušci by se také měli připravit na to, že od čtvrté sezóny bude Geralta z Rivie hrát Liam Hemsworth (Hunger Games), který tak nahrazuje Henryho Cavilla.

V budoucnu bychom se také měli dočkat spin-offu o Potkanech, který je momentálně v postprodukci, dále se chystá nový anime film jménem The Witcher: Sirens of the Deep, který si vzalo na starost Studio Mir.