Polský krimi seriál Bažina (v originále Rojst) se již brzy rozroste o druhou řadu, která nese podtitul „1997“. Z 80. let se teď příběh přesouvá na přelom milénia, kdy s malým socialistickým městečkem zacloumá další záhadná vražda. Tu nedávno na svých stránkách představil Netflix v oficiálním traileru.

Léto roku 1997 je v plném proudu. Z lesa Gronty se však znenadání stává místo činu. Detektivové Jass (Magdalena Różczka) a Mika (Łukasz Simlat) se snaží rozlousknout záhadnou vraždu chlapce, jehož tělo vyplavila povodeň. Jejich práci jim ale komplikuje vedení kriminálního oddělení a celé situaci ani zdaleka nepomáhá skutečnost, že novináři Zarzycki (Dawid Ogrodnik) a Wanycz (Andrzej Seweryn) mezitím vyšetřují na vlastní pěst a vynášejí na světlo dávná tajemství, která měla zůstat skryta před zraky veřejnosti.

Přečtěte si také: Kriminální thriller No Sudden Move vezme diváky na výlet do zlatých let americké mafie

„Je čas napsat pravdu o tom, co se v tom lese po válce stalo,“ zaznívá v traileru. V historii místní horské přírody se totiž objevuje několik temných vojenských šrámů, o kterých ví jen hrstka lidí, a ještě méně z nich je ochotno vyjít s pravdou na povrch. V tomto malém městě se nic neděje náhodou. Co vyplyne z propleteného klubka vztahů a lidských dramat? A ukáže se nakonec pravda?

Na tyto otázky odpoví šestidílná druhá série Bažina 1997 již 7. července 2021, kdy přistane na kartě Netflixu. V režisérském křesle stále sedí Jan Holoubek, který společně s Kasperem Bajonem napsal také scénář. Jste připraveni na dechberoucí atmosféru plnou kriminálních prvků a mystiky?