O filmu Wolfwalkers jsme se již zmiňovali v předchozím článku. Stručně jsme se podívali na studio a jeho práci, ale hlavně na jmenovaný snímek. O tom jsme dlouho neměli žádné nové informace.

Poslední je stará dva týdny a mluvila o účasti filmu na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu (TIFF). Ten proběhne digitálně 12. září/septembra. Souběžně s tím bylo oznámeno, že film poputuje do irských a britských kin později tohoto roku. Na film však zakoupila práva i streamovací služba Apple TV+, která nyní zveřejnila první trailer. Předtím jsme se museli spokojit jen s pár obrázky a tři roky starou ukázkou.

„V době době pověr a magie přichází mladá učednice lovčího Robyn Goodfelloweová se svým otcem do Irska, aby vyhubili poslední vlčí smečku. Při zkoumání zakázaných míst za městskými zdmi se Robyn spřátelí se svobodomyslnou dívku Mebh, členkou záhadného kmene, o kterém se říká, že se v noci dokáže proměnit ve vlky. Při pátrání po Mebhyně ztracené matce Robyn odhalí tajemství, které je vtáhne hlouběji do začarovaného světa Wolfwalkerů a riskuje tím, že se promění v tu věc, kterou měla s otcem za úkol zničit.“

Nový oficiální popis neprozrazuje o moc více než ten předchozí. Předtím jsme nevěděli, že Mebh hledá svoji matku. Ani o tom, že se pravděpodobně dokáže proměnit ve vlka. No nebo spíše určitě.

Krátký, ale nádherně naanimovaný trailer nám tuto Mebhynu schopnost přímo předvede a vypadá to, že má i jiné magické dovednosti. A zdá se, že touto magií bude ovlivněná i Robyn. Samozřejmě bychom mohli polemizovat dále, ale to už by bylo příliš spekulativní.

To, kdy se film na streamovací službě objeví, zatím bohůmžel nevíme. Apple to shrnul obligátním „již brzy.“ Doufejme tedy, že to bude ještě tento rok po tom, co snímek navštíví vybraná kina.