Natáčení třetí série seriálu Zaklínač od Netflixu s Henrym Cavillem, Anyou Chalotrou a Freyou Allan v hlavních rolích je v plném proudu. A i když bude trvat ještě dlouho, než uvidíme nějaké nové záběry, vždy se můžeme těšit z drobných informací, které se k nám dostanou. První z nich je více či méně očekávaná, jelikož si mnoho fanoušků myslelo, že se po jejím vynechání v 1. sérii nadobro ztratila.

Jde o událost Beltane, alternativně psanou Belleteyn, obdobu skutečného pohanského svátku plodnosti, který se dodnes slaví 1. května/mája. Byla totiž zveřejněna informace, že Geralt, Yennefer a Ciri se této slavnosti zúčastní hned na začátku 3. série.

Zatím neznáme žádné další podrobnosti, ale můžeme předpokládat, že značná část této epizody bude věnována tomu, aby se hlavní trojice jednoduše sblížila a strávila nějaký čas jako rodina. Shodou okolností je Belleteyn také dnem narozenin Ciri i Yennefer, takže nás zajímá, jestli i to do děje vstupuje, protože logicky by mělo.

V knihách se události příběhu dějí jinak a v jinou dobu. Během své jízdy ve stavu deliria v povídce Něco víc si Geralt vzpomene, kdy se s Yennefer setkal úplně naposledy před bitvou u Soddenu. Setkali se v Belleteynu, každý se svou vlastní družinou, podle nich již skutečně naposledy. Samozřejmě to ale naposledy nebylo. Během jejich polštářového rozhovoru si také vzpomněli na Villentretenmertha a na to, co jim tehdy řekl. Tedy že osud nestačí a že je potřeba "něco víc". Podobný rozhovor byl zařazen do finále 2. série, takže v seriálu už mezi sebou Geralt a Yennefer toto porozumění mají také.

Existenci Belleteynu v nadcházející třetí sérii potvrzují také lokace pro natáčení, které si tým Zaklínače zvolil. Konkrétně jde o londýnský Eppingský les a oblast u rybníku Strawberry Hill. Webu Redanian Intelligence se podařilo získat fotografie a některé informace přímo z prostředí natáčení, přičemž potvrdil, že se opravdu jedná o natáčení festivalu Belleteyn. "Tato lokace je skutečně pro Belleteyn, noční natáčení tam probíhá na plné obrátky." Kromě hlavní trojice seriálu byl minulý týden v Londýně spatřen i Jeremy Crawford, takže se dá předpokládat, že se na události objeví i Yarpen Zigrin. Je však možné, že kromě těchto čtyř uvidíme na Belleteynu i další známé či nové postavy.

Přečtěte si také: Jak bude vypadat Liam Hemsworth jako Geralt z Rivie? Dozvědět bychom se to měli už brzy

Očekává se, že třetí série Zaklínače se bude natáčet do září/septembera 2022 s datem vydání možným na jaře 2023. V současné době se také natáčí prequel Blood Origin, jehož premiéra se očekává v druhé polovině roku 2022.