Willem Dafoe se v komiksovém světě proslavil jako super padouch Green Goblin, který je nemesis pro dobrého souseda Spider-Mana. Do této role se slavně vrátil i v nejnovějším dobrodružství pavoučího muže s názvem Spider-Man: No Way Home, kde se spojily tři generace Spider-Manů a jejich záporáků.

Za masivní úspěch filmu může i démonický Willem Dafoe, který se snad pro roli psychopatického Green Goblina zrodil. Samotný Willem Dafoe pak je pro mnohé vlhkým fanouškovským snem pro ztvárnění prince zločinu – Jokera.

Poslední filmový Joker v podání Joaquina Phoenixe se velmi rychle zařadil po bok jokerovských velikánů, mezi jaké se řadí například Mark Hammil, Heath Ledger nebo Jack Nicholson. A právě arch nemesis netopýřího muže ztvárněná Joaquinem Phoenixem je něco, co Willema Dafoea láká. Je to právě Joker od režiséra Todda Philipse, který byl kritiky i fanoušky vynesen na piedestal novodobých komiksových filmů od společností Warner Bros. a DC Comics.

Pro britský web GQ se William vyjádřil ve stylu, že by si rád v pokračování Jokera zahrál Jokerova dvojníka, kde by stáli oba herci proti sobě. Nicméně nezapomněl podotknout, že se jedná pouze o jeho fantazii, rozhodně s nikým na toto téma nejedná.

Myslíme si, že tento nápad je nejenom velmi zajímavý, ale i snadno uskutečnitelný, protože více Jokerů je ukotveno i v komiksových předlohách. Například v loňském roce u nás díky nakladatelství Crew vyšla komiksová kniha Batman: Tři Jokeři od Geoff Johnse, kde se spojí tři Jokeři, aby našli čtvrtého „ultimátního“ Jokera do party. Zrovna tento komiks by mohl být velmi dobrou předlohou pro combo Phoenix/Defoe.

I když se stále pohybujeme v rovině spekulací a přání, tak pro Dafoea by to nemusela být první akvizice u DC Comics. Již si totiž střihnul postavu Vulka v prvním Aquamanovi, plus ve stejné roli se ukázal i ve Snyder Cutu Ligy Spravedlnosti. Všeobecně se očekává, že se Vulko objeví i v připravovaném druhém dílu, který by měl dorazit již na Vánoce tohoto roku.

Co vy a Willem Dafoe jako legendární Joker? Jeho sen zahrát si Jokerova dvojníka po boku Joaquina Phoenixe je něco, co jsme až doteď netušili, že to chceme. A my to opravdu chceme!