Už za několik týdnů bude na Apple TV+ premiérovat zbrusu nový historický thriller jménem Osvobození, ve kterém se v hlavní roli objeví Will Smith. Služba se tak nedávno pochlubila dalším plnohodnotným trailerem, na který se můžete podívat výše.

Jak už od minulého měsíce víme, příběh nás zavede do období americké občanské války, kde mezi sebou bojují státy Unie a státy Konfederace. Hlavní postavou se tak stává otrok jménem Peter (Smith), který touží přidat se k armádám Unie, aby mohl být konečně považován za svobodného člověka. Jednoho dne se tak Peter se skupinou dalších otroků rozhodne vydat se na extrémně nebezpečnou cestu za vojsky Unie. Čeká je tak pětidenní průchod přes louisianské bažiny, což rozhodně nebude vůbec jednoduchý úkol.

Nejenže se lze v bažinách snadno ztratit, ale také v nich číhá různá dravá zvěř, která si na zbloudilých lidech ráda pochutná. Navíc útěk Petera a jeho přátel nezůstane bez povšimnutí. Po stopách mu totiž půjde jeho bývalý „pán“ Fassel (Ben Foster), který chce získat své otroky zpět za každou cenu. Podaří se Peterovi dostat se až k vojskům Unie?

Inu, zdá se, že ano, protože sám trailer to tak trochu vyspoileroval. I tak ale doufáme, že nás čeká řádně napínavá podívaná. Film je inspirován nechvalně známými fotografiemi z roku 1863, které byly pořízeny vojsky Unie během lékařské prohlídky. Fotografie tak už více než století slouží jako připomínka zvěrstev otroctví. 

O režii se postaral Antoine Fuqua, který se proslavil díky filmům jako Training Day, Král Artuš a Equalizer. Scénář zpracoval Bill Collage, který zas pracoval na snímku EXODUS: Bohové a králové a filmové adaptaci videohry Assassin´s Creed z roku 2016.

Dále se ve filmu představí herci jako Steven Ogg, Mustafa Shakir, Grant Harvey, Ronnie Gene Blevins, Charmaine Bingwa, Jared Bankens a Aaron Moten.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 9. 12. 2022.