Už pár let víme, že na službě Max se v budoucnu dočkáme seriálu s pracovním názvem Welcome to Derry, který má být prequlem dvoudílné filmové adaptace slavného hororu To od Stephena Kinga. V té si hrůzostrašného klauna Pennywise zahrál slavný švédský herec Bill Skarsgård, který se letos objeví i v hlavní roli chystaného rebootu Vrány. Dlouhou dobu ale bylo otázkou, zda se ke své slavné roli vrátí i v připravovaném seriálu.

A nyní to máme konečně potvrzené. Server Deadline hlásí, že Skarsgård si ďábelského klauna zahraje i v seriálovém prequelu, kterého bychom se na službě Max měli dočkat někdy během příštího roku. 

Herec tak opět spojí síly s režisérem Andym Muschiettim, který natočil i obě výše zmíněné filmové adaptace z let 2017 a 2019. Co se týče chystaného devítidílného seriálu, natočit by měl podle všeho čtyři epizody, zároveň je také jedním z tvůrců příběhu.

O tom toho zatím moc nevíme, podle předešlých informací se ale zdá, že seriál by se mohl odehrávat v 60. letech, přičemž se má zaměřit na jinou skupinu dětí, kterou bude Pennywise terorizovat. Ale kdo ví, zda se plány od té doby nezměnily, raději si tudíž ještě počkáme na nějaký podrobnější popis děje. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se každopádně stal Jason Fuchs, který například napsal letošní akční komedii Argylle: Tajný agent. Dále pracoval na sériích jako Rodina Sopránů (1999), Dobrá manželka (2010) a Smrtící virus (2019).

V seriálu by se ještě měli objevit herci jako Madeleine Stowe, James Remar, Jovan Adepo, Chris Chalk, Chad Rook, Taylour Paige a Stephen Rider.