Už nějaký ten pátek víme, že se ještě letos dočkáme životopisného snímku Weird: The Al Yankovic Story, jenž si posvítí na život Alfreda Mathewa Yankovice, amerického hudebníka, skladatele a komika, který válel především v osmdesátkách. A nyní už konečně také víme, kdy přesně bude snímek premiérovat. Proto si dobře zapamatujte datum 4. 11. 2022, protože právě tehdy k nám film i životním příběhu kudrnatého a krapet cáklého hudebníka dorazí. Kanál Roku se taktéž pochlubil zbrusu novým oficiálním plakátem, který si můžete prohlédnout níže. Slavného komika a zpěváka ztvární Daniel Radcliffe, slavný představitel Harryho Pottera, který v uplynulých letech stále více zabředává do hlubin komediálního žánru. 

Na celou produkci dohlížel také opravdový Al Yankovic, který si snímek nemůže vynachválit. Slavný umělec prodal více než 10 milionů alb, pětkrát vyhrál Grammy a získal až šest platinových desek, což je výkon, kterého těžko dosahují i více „vážnější“ umělci. A čeho všeho se ve filmu vlastně dočkáme? Inu, pokud jste se životem hudebníka alespoň trochu obeznámeni, tak vás asi nepřekvapí, že se dočkáme hodně paření a „zkaženého“ životního stylu. Ale samozřejmě i hodně dobré muziky. Snímek by se tak měl odehrávat v době, která byla pro umělce vyloženou zlatou érou.

Yankovic ale nebude jedinou zpěváckou celebritou, kterou ve filmu uvidíme. Dočkáme se totiž také osmdesátkové Madonny, kterou si zahraje Evan Rachel Wood. O scénář a režii filmu se postaral Eric Appel, jenž například pracoval na seriálech jako Brooklyn 99 a Silicon Valley. Sám Yankovic ale se ale na tvorbě scénáře také výrazně podílel. Ve filmu se mimo jiné představí herci jako Rainn Wilson jako legendární Dr. Demento, Toby Huss jako Nick Yankovic a Julianne Nicholson jako Mary Yankovic.