Už nějaký ten pátek víme, že je ve vývoji pokračování filmové adaptace legendární videoherní série Mortal Kombat, které jsme se dočkali minulý rok. Dosud jsme ale nevěděli, kdo vlastně pro snímek usedne na režisérskou stoličku. Nicméně podle informací od serveru Deadline se zdá, že k režii se opět upsal Simon McQuoid, který natočil první díl. Je to dobrá zpráva? To necháme na vaše posouzení. McQuoid je každopádně ve filmovém světě ještě stále relativním nováčkem, filmový Mortal Kombat byl totiž jeho celovečerním debutem. Snímek s rozpočtem 55 milionů dolarů celosvětově vydělal přes 84 milionů, přesto se však předpokládalo, že vzhledem k masivní fanouškovské základně původní herní série, která se i nadále rozrůstá, si snímek povede lépe.

O scénář k dvojce by se i nadále měl starat Jeremy Slater, americký filmař, který je jedním z hlavních tvůrců a scenáristů MCU seriálu Moon Knight. V roce 2016 se také stal showrunnerem slušně hodnoceného hororového seriálu Exorcista, nicméně asi jeho nejznámějším projektem byl seriál Umbella Academy, který vytvořil spolu se Stevem Blackmanem. Jeho filmová tvorba už ovšem zas tak oslnivá není. Slater se například podílel na scénáři k filmům Fantastická čtyřka (2015) a Death Note (2017), přičemž ani jeden ze snímků u diváků a kritiků příliš nezabodoval.

Mortal Kombat 2 je momentálně v aktivním vývoji. Detaily o samotném ději se stále drží pevně pod pokličkou, ale údajně se bude jednat o přímý sequel, který naváže na události z předešlého dílu. Ve Warner Bros. se celé série evidentně jen tak vzdát nechtějí, stále totiž mají v plánu vytvořit několik dalších spin-offů. Pokračování by mělo přivítat na palubu hned několik nových populárních postav z původní herní série, přičemž mezi ně by údajně mohl patřit i vtipálek Johnny Cage.