Crunchyroll se znovu připomíná trailerem na adaptaci korejského komiksu z pera Jeho Sona a Kwangsu Leeho. Jedná se o málo obvyklý projekt. Japonci si berou inspiraci ze všech možných zdrojů: knih, mangy, light novel her, ale adaptovat korejský webtoon zatím není úplně běžná praxe. No a tento seriál možná ukáže, jestli se to běžnou praxi stane.

Zatím vznikly jen dvě: Tower of God a The God of High School. Noblesse je třetí přírůstek. Předchozí dva seriály měly zatím velmi smíšené reakce a asi to nebyl až takový úspěch, jak Crunchyroll zřejmě očekával. Jestli se podaří vylepšit, nebo ještě zhoršit reputaci adaptovaných webtoonů, je rozhodně otázka.

„Raizel se probudí ze svého 820letého spánku. Je držitelem zvláštního titulu Noblesse, čistokrevného šlechtice a ochránce všech ostatní šlechticů. Ve snaze chránit Raizela ho jeho sluha Frankenstein zapíše na střední školu Ye Ran, kde se Raizel učí od svých spolužáků o každodenním životě běžných lidí. Unie, tajná společnost, která chce převzít vládu nad světem, vysílá modifikované lidi a pomalu zasahuje do Raizelova života, který musí použít svoje speciální schopnosti, aby ochránil lidi v jeho okolí. Po 820 letech intrik je tajemství Raizelova spánku konečně odhaleno a on musí splnit svoji povinnost jakožto Noblesse!“ Praví oficiální synopse.

Crunchyroll bude anime streamovat 7. října/októbra. Budete anime sledovat a co si myslíte o budoucnosti webtoonů? Budeme rádi, když se o vaše názory podělíte v komentářích.