Ke konci minulého léta studio Warner Bros. Discovery šokovalo značnou část filmových nadšenců, když vyšlo najevo, že zrušilo premiéru již kompletně dokončeného DC filmu Batgirl. Společnost za to následně sklidila vlnu nahněvaných reakcí, ovšem evidentně si s tím nedělá těžkou hlavu, protože přesně to samé nyní udělala snímku Coyote vs. Acme, jenž měla uvést služba Max (HBO Max).

Jednat se mělo o snímek, jenž vychází ze slavné značky Looney Tunes, ze které pocházejí animovaní hrdinové jako Bugs Bunny, Kačer Daffy a další. Snímek, ve kterém se hlavní hvězdou měl stát John Cena (Peacemaker), měl být mixem animovaného a hraného stylu, tudíž podobně jako Space Jam (1996). A jak může být z názvu zřejmé, zaměřit se měl na Kojota Wildu, jenž se v Looney Tunes povětšinou úpěnlivě a marně snaží polapit Ptáka Uličníka. 

Příběh byl založený na stejnojmenném článku New Yorkeru z roku 1990 od Iana Fraziera, Kojot Wilda se tak měl rozhodnout žalovat firmu Acme Corporation za její produkty, které využíval k polapení Ptáka Uličníka, nicméně ty se v drtivé většině případů obrátily proti němu.

Kromě Ceny se měl ve filmu objevit také Will Forte (Poslední chlap na Zemi), který měl ztvárnit právníka, jehož si Wilda pro žalobu najme. Na výrobu snímku také dohlížel i scenárista a režisér James Gunn jakožto jeden z producentů.

Warneři podle všeho snímek zrušili především také proto, aby si ho mohli odečíst z daní. Některým filmařům se však jejich rozhodnutí ani trochu nelíbilo, například BenDavid Grabinski, tvůrce seriálu Bojíte se tmy? (2019), prohlásil, že Coyote vs. Acme je nejlepším filmem svého druhu od dob Falešné hry s králíkem Rogerem (1988). Zároveň uvedl, že snímek má skvěle herecké výkony, je slušně natočený, animace jsou pěkné a diváka dožene k slzám.

Podobné názory má i Brian Duffield (Ostrov lebek), podle kterého je film taktéž vynikající. 

Podle oficiálního vyjádření od Warnerů se chce studio především zaměřit na tituly, které budou určené pro kina. Zrušení filmu označili za „obtížné rozhodnutí“, přičemž zároveň uvedli, že si nesmírně váží všech filmařů, herců a členů filmového štábu, kteří na snímku pracovali.

Je tak otázkou, co se zrušeným snímkem, který podle všeho měl rozpočet asi 72 milionů dolarů, bude nyní. Zmizí v hlubinách trezoru podobně jako Batgirl? Nebo ho ještě zachrání nějaká jiná streamovací platforma? To holt ukáže čas.