V půlce předminulého měsíce odsouhlasili akcionáři ze společnosti Discovery fúzi s WarnerMedia. Díky tomu tak vzniká společnost Warner Bros. Discovery, která také začne slučovat některé své divize uvnitř samotných podniků. Společnost má také nového generálního ředitele, kterým se stal David Zaslav. A ten má s budoucím obsahem firmy určité plány, do kterých patří i kouzelnický svět Harryho Pottera od J. K. Rowlingové. Podle informací od Wall Street Journal hodlá Zaslav vytvořit pro HBO Max další obsah, který by měl se světem brýlatého kouzelníka s jizvou na čele nějakou způsobem souviset. Wall Street Journal také uvádí, že generální ředitel má v plánu setkat se v nadcházejících týdnech s Rowlingovou, aby s ní veškeré plány řádně prodiskutoval. 

Zatím ale není známo, co přesně by to mělo být za obsah. Studio Warner Bros. ale už v minulosti prohlásilo, že svět Harryho Pottera rozhodně nechce opouštět. Momentálně ho rozšiřuje zejména filmová série Fantastických zvířat, ale ta na tom zatím není úplně nejlépe. Třetí díl jménem Brumbálova tajemství zatím vydělal jen 379 milionů dolarů, čímž je oproti svým předchůdcům hodně pozadu. Sérii tak momentálně hrozí, že nakonec nebude naplněn onen plán, který zahrnuje ještě dva další díly, protože bude studiem zaříznuta předčasně. To se teprve ještě uvidí. O osudu celé filmové série se každopádně bude rozhodovat v nadcházejících měsících. 

Je tedy otázkou, co přesně má David Zaslav v plánu. Někteří fanoušci si přejí, aby byl do filmové podoby převeden díl Prokleté dítě, který byl původně psaný jako divadelní hra. Toto přání podpořil i režisér Chris Columbus, režisér Kamene mudrců a Tajemné komnaty, který by se o onu případnou adaptaci rád postaral. Další fanoušci by zas rádi viděli film, případně i seriál, který by se zaměřil na Poberty a jejich čas v Bradavicích, to znamená na studijní léta Jamese Pottera, Siriuse Blacka, Remuse Lupina a Petera Pettigrewa. A jiní fanoušci by zas ocenili zfilmování období, kdy byla škola Bradavic založena, přičemž by se zaměřila na život jejích slavných zakladatelů, po kterých jsou pojmenovány všechny čtyři koleje.

Ocenili byste další filmy ze světa Harryho Pottera? Z jakého období přesně?