New York má „menší“ problém s duchy. A všem je jasné, koho na to musí zavolat. Studio Sony nám nadělilo další oficiální trailer na nové Krotitele duchů, kteří mají podtitul Říše ledu. Podívat se na něj můžete výše.

Další díl slavné filmové série, který bude zároveň pokračováním několik let starého Odkazu (2021), se tentokrát nebude odehrávat na americkém venkově, nýbrž opět ve starém dobrém New Yorku. Město bude ohrožovat zlá síla, kterou přivolal objev prastarého artefaktu. Pokud nebude co nejdříve zastavena, svět bude čelit nové době ledové. Hlavním padouchem se tak zřejmě stane Garraka, ledový a rohatý ghúl, který se živí strachem svých nepřítel. Bude tak na krotitelích duchů (mladých i starých), aby ho zastavili. 

Počítat můžeme s návratem hrdinů z již zmíněného Odkazu, do New Yorku se tak podívá Gary Grooberson (Paul Rudd), Callie Spengler (Carrie Coon), Trevor (Finn Wolfhard), a Phoebe (McKenna Grace).

Nová upoutávka také dává více prostoru členům staré party, na scénu se vrací nejenom krotitelé Ray Stanz (Dan Aykroyd), Winston Zeddemore (Ernie Hudson) a Peter Wenkman (Bill Murray), ale i jejich bývalá sekretářka Janine Melnitz (Annie Potts). Dokonce se v jedné scéně objeví i Walter Peck (William Atherton), padouch z jedničky, který krotitelům v osmdesátkách pěkně zavařil.

Trailer je každopádně nasáklý nostalgií, kromě scén z prvního dílu zde máme také například návrat ducha z knihovny, přičemž nechybí ani starý dobrý Slimer. 

O režii se tentokrát postaral Gil Kenan, který spolu s Jasonem Reitman zpracoval i scénář. Mezi jeho další zrežírované filmy patří ještě V tom domě straší! (2006), Město Ember (2008) a Poltergeist (2015).

Dále se ve snímku objeví herci jako Kumail Nanjiani, Patton Oswalt, James Acaster a Emily Alyn Lynd.

U nás by se měl snímek objevit 11. 4. 2024.