Holt když nějaká filmová série vydělává, tak je v zájmu produkčních studií, aby se co nejdéle udržela naživu. Něco takového platí i pro legendární Vřískot, o jehož předchozí dva díly, tedy pětku a letošní šestku, se postaralo filmařské duo Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, které si taktéž říká Radio Silence.

Oba jejich zmíněné filmy, včetně i toho posledního, který se tentokrát odehrával v ulicích New Yorku, si v kinech vedly komerčně velice slušně. Pátý díl utržil z rozpočtu 24 milionů necelých 140 mega, šestý díl zas z rozpočtu 35 milionů až 169 mega. Nebylo by proto divu, kdybychom se v budoucnu dočkali i sedmého filmu, ovšem tomu ještě studio Paramount nedalo oficiálně zelenou.

Server Bloody Disgusting však nedávno přišel možná s poměrně překvapující informací o tom, že Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, kterým slavná série vděčí za přechod do nové éry, se už otěží režie k sedmičce nechopí. 

Oba dva filmaři totiž mají připravovat pro studio Universal jakýsi nestvůrný snímek, který se údajně ještě nedávno v tajnosti natáčel. Onen tajemný projekt by měl podle všeho vyprávět o Drákulově dceři, ale ještě uvidíme, co nám o něm v budoucnu odhalí sami filmaři. Práce na filmu, jenž má vyjít na jaře roku 2024, je ale evidentně natolik zaneprazdňuje, že na Vřískot 7 zkrátka a dobře nebudou mít čas.

Ovšem pozor, server také odhalil, že za oba tvůrce již byla údajně nalezena náhrada. A to velice slibná. Sedmý díl by totiž mohl natočit Christopher Landon, který nám v roce 2017 nadělil povedenou hororovou komedii Všechno nejhorší. Dále se postaral jak o pokračování (2019), tak i třeba o snímek Slečna Bestie (2020), jenž do hororově komediálního stylu spadá také. A co si budeme povídat, Vřískot je sice slasherovka, ale nějaká ta špetka humoru nesmí v žádném díle chybět. Landonovi by tudíž mohla série rozhodně sednout. 

I kdyby ale Paramount kývl na výrobu sedmého Vřískotu, což eventuálně snad opravdu udělá, stále zde máme stávku herců a scenáristů, kvůli které se mnoho produkcí nemůže odlepit od země. Na sedmý Vřískot si každopádně budeme muset nějaký ten rok počkat.