Vřískot 7 se nám po všech těch nečekaných a nepříjemných problémech už začíná vzpamatovávat, tudíž preprodukce může zase pokojně pokračovat. Už nějaký čas víme, že sedmička se zaměří na Sidney Prescott, hlavní hrdinku prvních čtyř dílů, kterou si opět zahraje Neve Campbell. Producentům se zřejmě podařilo herečku přimět k návratu poté, co představitelky hrdinek z pátého (2022) a šestého (2023) dílu odpadly.

O čem ale má sedmička, jejíž scénář se musel kvůli zmíněným problémům přepisovat, vlastně být? To alespoň z části odhaluje známý insider Daniel Richtman, který uvedl, že středobodem příběhem má být Sidneyina rodina. Kromě ní se tak hlavními postavami stane také její manžel a dvě její děti, po jejichž představitelích mají momentálně tvůrci pátrat. Rodinku tak začne terorizovat další Ghostface vrahoun s ikonickou maskou na tváři. 

Už minulý měsíc Richtman odhalil, že v dalším filmu se má objevit Patrick Dempsey, aby si mohl zopakovat roli detektiva Marka Kincaida z Vřískotu 3 (2000), který je také zároveň manželem Sidney. A s těmito novými zvěstmi se zdá, že se ho v nadcházející sedmičce skutečně dočkáme. Zda se na scénu vrátí také představitelé přátel sester Carpenterových (Melissa Barrera, Jenna Ortega), je otázkou, ale příliš nadějně to zatím nevypadá.

O účinkování v sedmičce už má každopádně jednat i Courteney Cox, představitelka Gale Weathers, která se zatím objevila ve všech filmech. Jelikož herečka účinkování ve známé franšíze miluje, její zapojení není ani trochu překvapivé. 

O režii se nakonec postará Kevin Williamson, jeden z otců celé franšízy, který napsal první (1996), druhý (1997) a čtvrtý díl (2011).

Scénář si vzal pod palec Guy Busick, který spolu s Jamesem Vanderbiltem napsal i předešlé dva díly.