Sedmý díl legendárního Vřískotu čelil před měsíci hned několika velkým problémům, které se týkaly hlavních hereček a režiséra. Nakonec se ale projekt přece jenom postavil zpátky na nohy, ovšem bude už mít zcela jinou podobu. Na Carpenterovy sestry se už nezaměří, místo toho se nám vrátí na scénu stará dobrá protagonistka Sidney Prescott, kterou si opět zahraje Neve Campbell.

O čem ale sedmý díl bude? Inu, před pár měsíc insider Daniel Richtoman informoval o tom, že středobodem děje bude Sidneyina rodina. Spolu s ní se tak předními postavami mají stát její manžel (zřejmě opět v podání Patricka Dempseyho) a dvě její děti. Nyní Richtman přichází s dalšími zajímavými informacemi. 

Vřískot 7 bude podle insidera obsahovat velký skok v čase, aby mohly Sidneyiny děti hrát ve filmu podstatnou roli. Není známo, nakolik velký onen skok bude, ale předpokládáme, že nás to posune do doby, kdy už budou z dětí naší slavné hrdinky teenageři.

Dále Richtman hlásí, že film má být začátkem zcela nové trilogie, jež se zřejmě bude točit právě kolem Sidneyiny rodiny. Něco podobného se už každopádně plánovalo s výše zmíněnými sestrami, na které se zaměřily poslední dva vydané díly.

Zda to bude fungovat, tedy samozřejmě za předpokladu, že informace od Richtmana jsou pravdivé, se každopádně necháme překvapit. Vřískot má sice za sebou 6 filmů, ale z komerčního hlediska si franšíza stále vede dobře a vydělává. 

K sedmém filmu se zřejmě připojí i Courteney Cox, představitelka Gale Weathers, která se zatím objevila ve všech filmech.

O režii se nakonec postará Kevin Williamson, jeden z otců celé franšízy, který napsal první (1996), druhý (1997) a čtvrtý díl (2011).

Scénář si vzal pod palec Guy Busick, který spolu s Jamesem Vanderbiltem napsal i předešlé dva díly.