Výroba dalšího dílu slavné slasher franšízy Vřískot se před necelým rokem dostala do pořádných potíží. Projekt ztratil dvě hlavní herečky a posléze i režiséra, tudíž scénář se musel zcela přepsat. Nyní ale výroba zase stojí pevně na nohou, přičemž už zde máme i datum premiéry.

Sedmý díl nakonec dorazí do kin 27. 2. 2026, u nás by to mohlo být klasicky o den dřív. Informaci na svém Instagramu sdílela i herečka Neve Campbell, která se v chystaném filmu opět chopí role hrdinky Sidney Prescott. Na výrobu bude opět dohlížet studio Paramount Pictures, které však zatím žádný oficiální popis filmu nevydalo, nicméně zvěsti od insiderů z minulých měsíců odhalily, co by vlastně nadcházející díl mohl nabídnout. 

Podle všeho by mohla být středobodem děje sedmého dílu Sidneyina rodina. Spolu s ní se tak předními postavami mají stát její manžel (zřejmě opět v podání Patricka Dempseyho) a dvě její děti. V rámci toho máme čekat také velký skok v čase, aby mohly Sidneyiny děti hrát ve filmu podstatnou roli. Insider Daniel Richtman také na konci letošního jara uvedl, že sedmý díl by mohl být začátkem jakési nové trilogie, jež se zřejmě bude točit právě kolem Sidneyiny rodiny.

Znovu ale nutno zmínit, že jde o pouhé zvěsti od insiderů, které nemusí být nutně pravdivé. Tak holt uvidíme, co nám o filmu odhalí samotný Paramount. 

O režii se nakonec postará Kevin Williamson, jeden z otců celé franšízy, který napsal první (1996), druhý (1997) a čtvrtý díl (2011).

Scénář si vzal pod palec Guy Busick, který spolu s Jamesem Vanderbiltem napsal i předešlé dva díly.