Studio Paramount pro březen/marec vyrazilo do boje hned se dvěma velkými filmy, jedním z nich je fantasy Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, která bude premiérovat na konci měsíce, a druhým je již šestý díl legendární série Vřískot. A přesně ten bude v našich kinech premiérovat již pozítří. Studio se proto ještě pochlubilo finálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Jak už nějaký ten čas víme, šestý díl se opět zaměří na sestry Samanthu (Melissa Barrera) a Taru (Jenna Ortega), které v předešlém filmu přežily řádění hrozivého Ghostface vrahouna. Aby na ony hrůzné události mohly zapomenout, rozhodnou se přestěhovat do New Yorku, aby mohly začít nový život. A jak navíc víme, Ghostface vraždí pouze v městečku Woodsboro, takže tím pádem by měly být sestry zcela v bezpečí… že? 

Ani náhodou. Krátce po jejich příjezdu do New Yorku se objeví nový Ghostface vrahoun, který už si na obě dvě mladé ženy brousí nože. Vrátit se má také veteránka celé série Gale Weathers (Courteney Cox), která se však na začátku výše uvedeného traileru ocitne v ohrožení života. Je snad možné, že tvůrci budou mít odvahu na to, aby oddělali jednu z nejslavnějších a nejoblíbenějších postav série? Inu, je to rozhodně možné, však už to také jednou udělali.

Jisté je jen to, že na pomoc jí tentokrát určitě nepřijde ani legendární Sydney Prescott, protože její představitelka, tedy Neve Campbell, se na projektu nepodílela. Nový trailer nám opět ukáže sekvence z jakési svatyně, kde se zdají být relikvie ze všech předchozích Vřískot filmů. Kým je ale maskovaný vrahoun tentokrát? To se holt budeme muset nechat opět překvapit.

Můžeme ale každopádně počítat s tím, že snímek nám představí další partu nových a nebohých postav, na které si už zubatá brousí kosu. Vrátit se má i Hayden Panettiere jako Kirby Reed, která přežila události z Vřískotu 4. Ale zda se jí podaří přežít i tentokrát, je samozřejmě ve hvězdách. 

Na šestém díle pracovali stejní tvůrci, kteří se postarali i o Vřískot 5. To znamená, že do křesel režisérů zase usedli Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. Scénář opět zpracovalo duo James Vanderbilt a Guy Busick.

Dále si v šestce zahrají Samara Weaving, Liana Liberato, Jack Champion, Henry Czerny, Tony Revolori, Josh Segarra, Devyn Nekoda a Dermot Mulroney.

Nepřítomnost Neve Campbell může některé fanoušky série odradit, ale zase přemístění série do New Yorku je zajímavý nápad, díky kterému by mohla dostat nový a unikátní nádech.