Pokud jste fanoušci hororů všeho druhu a občas také sáhnete po věcech, které nejsou úplně mainstreamové, možná jste i vy narazili na snímek Noční směna z roku 2014, o nějž se postaral Anthony DiBlasi. A pokud se vám námět s děsivými kulty líbil, ale ve výsledku jste ze snímku byli spíše zklamaní, tak nyní se můžete těšit na druhý pokus. Nedávno jsme se totiž dočkali oficiálního traileru na horor Malum, který bude krvavějším a údajně mnohem temnějším remakem zmíněného filmu. Zajímavé navíc je, že o scénář a režii se opět postaral Anthony DiBlasi. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Příběh by se měl opět zaměřit na mladou a začínající policistku Jessicu (Jessica Sula), kterou čeká na první pohled poměrně jednoduchá práce. Vzít si noční službu jako ochranka prázdného policejního oddělení. Místo toho na ni ale samozřejmě čeká nejhorší noc v jejím životě. 

V původním filmu měla stanice temnou minulost, protože právě zde kdysi zanikl tajemný kult, se kterým si rozhodně není radno zahrávat. Během své směny se Jessica ocitne v centru mnoha děsivých a paranormálních událostí, z nichž by mnozí měli trauma na celý život. Ke všemu tomu navíc Jessica také odhalí šokující pouto, které sdílí s vůdcem samotného kultu.

Nadcházející remake Malum se s krví a lekačkami určitě také nebude držet zpátky, ale zároveň by si měl důkladněji posvítit na původ a minulost celého kultu. Co se původního filmu týče, tak i přestože v našich končinách se o žádný super populární horor nejedná, v roce 2014 se dočkal překvapivě chvályhodných reakcí jak od kritiků, tak i od určité části hororových fanoušků. Tak se necháme překvapit, co z nové verze vyleze. 

Kromě výše zmíněného filmaře na hororu pracoval také Scott Poiley, který se podílel na scénáři u verze z roku 2014.

Ve filmu se dále objeví hvězdy jako Kevin Wayne, Monroe Cline, Candice Coke, Clarke Wolfe, Chaney Morrow, Natalie Victoria, Britt George a Valerie Loo.

Snímek se ve vybraných kinech objeví 31. 3. 2023.