Už na konci měsíce se na Netflixu objeví zbrusu nová a slibně vyhlížející německá série jménem Vraždi všímavě, která bude adaptací stejnojmenné knihy od autora Karstena Dusseho. Streamovací služba se již pochlubila oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává Björn Diemel (Tom Schilling), špičkový právník, který pracuje pro nebezpečné zločinecké organizace. Taková práce je samozřejmě náležitě náročná a stresující, což se na Björnovi začne po čase projevovat. Aby vytvořil lepší rovnováhu mezi svým pracovním a soukromým životem, rozhodne se podstoupit kurz všímavosti. Možná díky němu bude v práci nejenom uvolněnější, ale také si bude moci zachránit manželství a trávit více času se svou dcerkou.

A kurz skutečně splní to, co sliboval, Björn tak konečně začne mít lepší život. Krutý mafiánský boss Dragan Sergowicz (Sascha Geršak) však z Björnova nového přístupu není příliš nadšený. A tak ho právník zkrátka a jednoduše zabije. V patách mu je ale rázem nejenom zbytek mafiánů, ale i policie. Navzdory napjaté situaci Björn zjistí, že je schopen zachovat chladnou hlavu a zcela přeorganizovat svůj život. A pokud k řešení problému postačí pár vražd, je to jen přirozený důsledek jeho nové a vědomé změny životního stylu. 

O režii jednotlivých epizod se postarali Boris Kunz, Martina Plura a Max Zähle. Scénář si zas vzali pod palec Doron Wisotzky, Anneke Janssen a Michael Kenda.

Dále v sérii uvidíme herce jako Emily Cox, Amer El-Erwadi, Michael Ihnow, Pamuk Pilavci a Viktoria Schreiber.

Na Netflix od 31. 10. 2024.