V roce 2000 se svět dočkal britského sitkomu Black Books, který si záhy vybudoval ohromnou fanouškovskou základnu jak ve Velké Británii, tak i u nás. Děj se točí kolem velice pěkného antikvariátu v Londýně, který nese název Black Books. Od jeho majitele, po kterém je antikvariát pojmenován, však nic pěkného rozhodně nečekejte. Bernard Black (Dylan Moran) je téměř po všech směrech příšerný člověk. Věčně pije, kouří, křičí na lidi, plus když mu přijdou nějací zákazníci, hned mu to zkazí den. Jednoho dne však neúmyslně zachrání od výprasku přitroublého Mannyho Bianca (Bill Bailey), který se následně rozhodne pro Bernarda pracovat. A i když pod Bernardovým vedením občas zažívá strašné peklo, přesto je v antikvariátu spokojený. Dvojici navíc ještě doplňuje potrhlá Fran (Tamsin Greig), která vede obchod hned vedle. Celý seriál se tak točí právě kolem této pitoreskní trojice. Už léta si ale fanoušci kladnou jednu zásadní otázku: Dočkáme se někdy další série? 

Seriál měl pouze tři řady po šesti epizodách, které měly jen něco kolem dvaceti minut. Když to ovšem porovnáte s jinými sitkomy, tak určitě uznáte, že to je šíleně málo. Proč tedy byl seriál tak krátký? Inu, zkrátka protože tvůrci usoudili, že jim došly nápady, přičemž nechtěli seriál dát zbytečně natahovat. A i když je něco takového určitě chvályhodné, je zároveň logické předpokládat, že po letech by tvůrci zase nějaké ty nápady mohli dostávat, ne? To je sice určitě možné, ale Dylan Moran, který je zároveň i tvůrce celého seriálu, už zkrátka další série dělat nechce. Veškeré naděje fanoušků rozdrtil v roce 2015, kdy pro Digital Spy řekl, že čtvrtou sérii rozhodně nechystá. Místo toho by prý vytvořil zase něco jiného. Ale jistá naděje pro fanoušky ještě přeci jenom existuje. I když tedy v trochu jinačí podobě. 

V květnu letošního roku Bill Bailey v rozhovoru pro ABC Radio odhalil, že se připravuje jakýsi neznámý projekt, který má dát část Black Books týmu zase zpátky dohromady. Teď je ovšem otázkou, za jakým účelem. O čtvrtou řadu se dost pravděpodobně jednat nebude, ale je tu určitá šance, že by mohlo jít o jednu jedinou epizodu. Bailey však bohužel ani neujasnil, zda se tým schází opravdu za účelem vrátit se k Black Books, tudíž je zde furt šance, že ve výsledku půjde o zcela jiný projekt. Takže i když jsou šance poměrně mizivé, fanoušci slavného seriálu mají pořád jistou naději, že se jejich oblíbené trio ještě vrátí. To vše ukáže čas.