Alejandro Jodorowsky je jméno, které vám asi nemusíme dlouho představovat. Tento multitalentovaný chilsko-francouzský filmař, herec, spisovatel, scénárista za svůj dlouhý život udělal spoustu úspěšných projektů. My ho známé převážně jako spisovatele a scénáristu skvělých sci-fi knih a komiksů. Mezi ty nejlegendárnější komiksy patří Kasta metabaronů (2012), jenž vytvořil společně s kreslířem Juanem Gimenezem, anebo první díl ze série Incal (1981), na kterém spolupracoval s již zesnulým kreslířem Moebiem.

Kromě sci-fi komiksů pracoval Jodorowsky i na historických grafických novelách. V roce 2004 otevřel volnou historickou sérii grafickou novelou Borgia, na které pracoval společně s italským umělcem Milo Manarou. O 5 let později se k scénáristovi přidal jiný umělec, komiksový výtvarník Theo Caneschi, který se specializuje na historické komiksy a vytvořili spolu druhý díl do volné historické série s názvem Le Pape terrible.

Borgia vyšel v česku pod nakladatelstvím CREW v roce 2013. Pokud vás historické komiksy baví, máme pro vás dobrou zprávu. V nejbližší době vyjde v Česku i Le Pape terrible pod českým názvem Papež ukrutný. Tentokrát má vydání na starosti Argomiks a to ve velkém stylu. Papež ukrutný totiž vyjde ve dvou odlišných obálkách s minimálním cenovým rozdílem. Jedna z nich však bude sběratelská a bude k dostání ve velice nízkém počtu 300 kusů.

Komiks se věnuje bouřlivým dějinám Vatikánu v patnáctém a raném šestnáctém století. V srpnu/auguste roku 1503 umírá papež Alexandr VI., pravým jménem Rodrigo Borgia. Tato smrt je pravou chvílí pro nepřátelský rod della Rovere, který chce za pomocí intrik a slibů obsadit papežský stolec. To se jednomu z členů rodiny povede. Tím je Gulian della Rovere, ze kterého se stane papež Julius II. Touto výhrou však boj mezi rody rozhodně nekončí.

Komiks Papež ukrutný je naplánovaný na 18. května/máje tohoto roku. Grafická novela bude obsahovat 240 barevných stran ve tvrdých deskách s možností dvou různých coverů. Argo nemá vlastní eshop, ale spolupracuje s knihkupectvím Kosmas. Tento komiks tedy budete moci zakoupit na jejich eshopu, anebo v kamenné prodejně.