Streamovací služba Netflix se nám chystala nadělit hraný celovečerní reboot slavné série Vládcové vesmíru (Masters of the Universe), nicméně v půlce letošního léta vyšlo najevo, že platforma nakonec dala projektu stopku. Důvodem byl podle všeho stále více a více narůstající rozpočet. Netflix tak do projektu podle všeho nalil minimálně 30 milionů dolarů. A to pouze za odkoupení práv od studia Sony. Kvůli zvyšujícím se nákladům (rozpočet se podle všeho měl pohybovat kolem 200 milionů) se však streamovací gigant rozhodl od snímku vycouvat.

Neznamenalo to ale, že reboot byl nadobro mrtvý. Netflix totiž na projektu měl pracovat spolu s hračkovou společností Mattel, která se už v létě začala poohlížet po novém partnerovi, s nímž by projektu eventuálně vdechla život. A nyní se zdá, ho už konečně našla. 

Server Variety uvedl, že představitelé od Mattelu už jsou v pokročilých fázích jednání s Amazonem, která má evidentně o hrané Vládce vesmíru zájem. Jednání stále probíhají, tudíž na definitivní odpověď si ještě budeme muset počkat, zatím se ale zdá, že právě Amazon je nejpravděpodobnějším kandidátem. Krapet zapeklité je to ale údajně se samotnými právy, což je podle všeho také důvod, proč jednání probíhají pomalu.

Amazon by film nakonec mohl uvést na trh pod společností MGM, kterou minulý rok odkoupil za 8,5 miliardy dolarů. Producent Todd Black má podle všeho usilovat o to, aby se plánovaný film dostal i do kin, což u Netflixu nebylo možné. Pokud by se ale společnosti nakonec skutečně dohodly, tvůrci budou muset uzavřít novou smlouvu, v rámci které má dojít i k úpravě scénáře. 

Stále by se ale mělo počítat s tím, že hrdinu He-Mana v hrané podobě ztvární Kyle Allen, mladý americký herec, který se objevil ve snímcích jako West Side Story (2021) a Na pivo do první linie (2022). O režii se zas mají postarat bratři Adam a Aaron Neeovi, kteří nám minulý rok nadělili dobrodružnou komedii Ztracené město.

Hraný reboot Vládců vesmíru změnil domov už několikrát, nejprve měl vzniknout pod dohledem Warnerů, posléze přistál u studia Sony a pak přešel k Netflixu. A ten se na film následně vykašlal z výše uvedených důvodů.

Stojí za to ale připomenout, že Netflix v budoucnu uvede další animované Master of the Universe s podtitulem Revolution, na nedávném Geeked Weeku se pochlubil novou upoutávkou, kterou si můžete pustit níže.