Zdá se, že streamovací gigant Netflix má vlastní odpověď na stejně úderně pojmenovaný animák Encanto. Rodinný film Vivo totiž na trhu zaplňuje naprosto stejnou kategorii. Taktéž se jedná o muzikál plný písniček, roztomilých zvířátek a velkých činů. S Encantem má film společného také jednoho z tvůrců. Na hudbě pracuje žádaný Lin-Manuel Miranda. Ten pracoval i na oceňovaném muzikálu Hamilton nebo oblíbené pohádce Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa.

„Jedinečný kynkažu Vivo (namluvený Linem-Manuelem Mirandou) vyráží za nezapomenutelným hudebním dobrodružstvím, aby za svého páníčka Andrése (namluveného Juanem De Marcosem z filmu Buena Vista Social Club) doručil Martě (namluvené Glorií Estefan) milostnou píseň.“

Ve filmu zazní úplně nové, původní písničky od Lin-Manuela Mirandy a Alexe Lacamoirea. Scénáře se ujala Quiara Alegría Hudes a režii obstaral Kirk DeMicco (Croodsovi). Spolurežisérem filmu Vivo je i Brandon Jeffords (Zataženo, občas trakaře 2). Přehnaně úzkostlivé mámě propůjčila hlas Zoe Saldaña a vzdorovitou dceru Gabi namluvila vycházející hvězda Ynairaly Simo.

Dále účinkují Michael Rooker jako Lutador, zlověstný had z Everglades, Katie Lowes, Olivia Trujillo a Lidya Jewett jako parta dobromyslných, ale trochu moc horlivých Zálesaček, Brian Tyree Henry a Nicole Byer jako párek smolařských lžičáků a Leslie David Baker jako řidič autobusu na Floridě. Vivo je zábavný film o sbírání odvahy, podpoře od nových přátel, od kterých byste ji třeba nečekali, a o tom, jak důležité je věřit, že hudba dokáže bořit hranice,“ říká o filmu Netflix.

Jak již bylo řečeno v oficiálním popisku, o režii se postará Kirk DeMicco, jehož neznámějším filmem je stále prehistorický animák Croodsovi. Spolurežisér Brandon Jeffords pracoval převážně na storyboardech. Jeho práci jsme mohli vidět například v Hotelu Transylvánie 2, Kung Fu Pandě: Legendách o mazáctví nebo nové Rodině na baterky. Scénář napíše Peter Barsocchini (Muzikál ze střední) a Quiara Alegría Hudes (In the Heights).

Film zatím vypadá dobře. Nikoho sice nezvedne ze židle, jako by tomu mohlo být u nadcházejících filmů od oceňovaných studií Encanto a Turning Red, rozhodně se však může jednat o příjemnou oddechovku. Přesvědčit se o kvalitách toho filmu se můžete už tento pátek 6. srpna.