Už jen pouhý měsíc nás dělí od premiéry hraného seriálu Avatar: Legenda o Aangovi, který bude vycházet ze slavné animované série z roku 2005. Jistě, seriál si sice vzal pod palec Netflix, ale ten nás minulý rok se sérií One Piece mile překvapil. Bude se podobný úspěch opakovat i zde?

To se holt necháme překvapit, zatím si ale výše můžete vychutnat novou upoutávku, která nám kromě akce a nějakého toho humoru ukáže i přední postavy celého příběhu. Ocitáme se tak ve světě, v němž existují bending arts, tedy schopnost ovládat živly. Jednou za 100 let se však zrodí Avatar, který bude schopný podmanit si všechny elementy, tedy oheň, vodu, vzduch a zemi. 

Na scénu tak přichází chlapec jménem Aang (Gordon Cormier), znovuobjevený Avatar, jenž se bude muset naučit ovládnout všechny živly a zachránit svět před nadcházející hrozbou, kterou bude představovat ohnivý národ. K mladému hrdinovi se samozřejmě připojí i jeho dva věrní parťáci Katara (Kiawentiio) a Sokka (Ian Ousley), kterým dá nejnovější trailer o něco více prostoru.

Celkově upoutávka nevypadá vůbec špatně, snad se tedy dočkáme co nejdůstojnější předělávky slavného animáku. Ale neradi bychom to zakřikli! Furt musíme myslet na to, že tvůrci původního seriálu od hrané verze odkráčeli, protože se jim vize Netflixu nezamlouvala. I nadále každopádně platí, že hraná předělávka se má od té animované mimo jiné lišit svým dospělejším pojetím.

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Albert Kim, který psal scénáře pro seriály jako Dokonalý podraz (2008), Nikita (2010) a Ospalá díra (2013).

O režii jednotlivých epizod se postarali Michael Goi (Megan is Missing), Roseanne Liang (Stín v oblacích), Jabbar Raisani (Outpost 37) a Jet Wilkinson (The Punisher).

Dále hrají Daniel Dae Kim, Ken Leung, Tamlyn Tomita, Paul Sun-Hyung Lee, Yvonne Chapman, Elizabeth Yu, James Sie, Maria Zhang, Casey Camp-Horinek, Kay Siu Lim, Dallas Liu, George Takei, C.S. Lee a Amber Midthunder.

Seriál bude na Netflixu premiérovat 22. 2. 2024.