Jedním z nejočekávanějších animovaných seriálů tohoto roku je Arcane. A to rozhodně právem. První sezóna přinesla vše, co mohla. Akci, napětí, unikátní souboje, lásku i vlnu emocí. V Riotu si zřejmě řekli, že na této vlně budou pokračovat, jelikož dosud zveřejněné ukázky s sebou nesou příslib skvělé sezóny. Akce Geeked Week navíc nyní zveřejnila nový trailer, který jen dokazuje, že kvalita neklesá, nýbrž stoupá.

V druhé sezóně budeme sledovat opět osud sester Vi a Jinx, ale tato ukázka se zaměřila hlavně na Vi. Není sice z ní zcela patrné, jestli se jedná o minulost, přítomnost nebo budoucnost (nebo mix všeho), ale rozhodně můžeme říct, že Vi se nebojí rozdávat rány. Celá ukázka se skládá právě ze soubojů z arény, kde se postaví proti ostatním rváčům a všem natrhne kalhoty. Zároveň je ale v hektickém prostřihu vidět například to, jaký je její stav mysli na pozadí, jak jsou její emoce rozporuplné a nestabilní a jak to dopadá na její psychiku. Evidentně se tedy můžeme těšit nejen na velké rvačky, ale i na psychologický vývoj, které hlavní postavy prožijí.

Animace vypadá naprosto skvostně a drží se již zavedeného stylu. Ten doplňuje velmi živá hudba, kompletní soundtrackový list si můžete už teď přichystat zde. Oznámeno bylo i datum vydání. To se ponese ve stejném duchu jako při vycházení první série, přičemž je rozděleno do tří aktů. První akt vychází 9.11., druhý akt 16.11. a třetí akt 23.11.

A to není všechno. Riot a Netflix se nespokojí jen s odvysíláním jednotlivých dílů, ale po každém aktu si sednou vybraní hosti a pustí se do postshow zvané Afterglow. Ta dovolí divákům nahlédnout do zákulisí seriálu a možná získat několik zajímavých odpovědí. Přece jen druhá sezóna Arcane by měla ukončit příběh Powder a Vi.