Už za měsíc nám režisér Fede Álvarez připomene, že ve vesmíru vás nikdo neuslyší křičet. Vetřelec: Romulus, nejnovější filmová kapitola slavné sci-fi franšízy, se už pomaličku blíží. A nyní máme na světě novou upoutávku, která je zároveň i takový menší film o filmu. Podívat se na ni můžete výše.

Promluví v ní jak zmíněný filmař Fede Álvarez, tak i herci Cailee Spaeny (Občanská válka) a David Jonsson (Sektor), kteří zde ztvární přední role Rain Carradine a Andyho. Álvarez opět připomene, že horor bude pro film zásadní přísadou, v rámci čehož má snímek hodně připomínat legendární první díl z roku 1979 od Ridleyho Scotta. Místo green screenu navíc tvůrci upřednostnili praktické efekty, což je rozhodně fajn. Upoutávka taktéž nabídne několik nových scén z filmu, které nám předešlé trailery neodhalily.

Příběh se každopádně zaměří na skupinu mladých kolonizátorů, kteří se během prozkoumávání hlubin opuštěné vesmírné stanice společnosti Weyland-Yutani střetnou s nejděsivější formou života ve vesmíru. Zasazen bude mezi událostmi prvního a druhého dílu.

Fede Álvarez se postaral jak o režii, tak i o scénář. Na svém kontě má horory jako remake Lesního ducha (2013) a Smrt ve tmě (2016).

Dále se ve snímku objeví herci jako Isabela Merced, Aileen Wu, Archie Renaux a Spike Fearn.

V kinech od 15. 8. 2024.