Internetem se momentálně prohání nejnovější trailer na další MCU seriál, který se tentokrát bude věnovat Avengerovi Hawkeyeovi. V traileru je však jedna scéna, která mnohým fanouškům utkvěla v paměti. Jedná se o pasáž, kde to vypadá, že se v seriálu dočkáme jakéhosi muzikálu na Avengery. Zdá se vám to jako věc, která se může odehrát pouze v marvelovkách? Tak to jste na omylu, protože přesně něco podobného se málem uskutečnilo na Broadwayi v 80. letech. Informoval o tom web Syfy Wire.

Podle zprávy z New York Times z roku 1985, to vypadá, že se připravoval muzikál v hodnotě 4 milionů dolarů, ve kterém by se Steve Rogers pokoušel osvobodit z drápů skupiny teroristů svou milovanou. Děj se měl odehrávat u Lincolnova památníku, přičemž zajatá žena měla mimo jiné být kandidátkou na prezidentku USA. Zároveň se ale měl Kapitán také potýkat s krizí středního věku, se kterou mu měla pomoct právě záchrana jeho milenky. O režii se měl postarat Philip Rose, který se především proslavil natočením filmové adaptace divadelní hry A Raisin in the Sun. O hudbu a texty písní se postarali Mel Mandel a Norman Sachs. Dočkat jsme se tak mohli písní se jmény jako: “Fly the Flag“, “Into the Gym“, “Nobody Asked Me To Lead a Parade This Year“, “Both Ways“, “If I Could Fall In Love“ a mnohých dalších. 

Samotného Kapitána si měl zahrát John Cullum, přičemž herec Cleavon Little měl zase ztvárnit hlavního padoucha, který by Kapitánovi stál v cestě. K samotnému uvedení muzikálu na Broadwayi ale nakonec nikdy nedošlo. Důvodem byl především nedostatek financí. Celý projekt byl totiž velice ambiciózní, chlubil se například různými speciálními efekty, které rozhodně nepatřily k nejlevnějším. Hra si tak nedokázala zajistit dostatek peněz na to, aby mohla být světu představena.

Teď už je jen otázkou, zda v dané muzikálové scéně, která je v traileru na Hawkeye, nebude nějaký ten easter egg, co bude na původní plánovanou hru odkazovat. Necháme se každopádně překvapit. Hawkeye k nám doputuje 24. 11. 2021 na Disney+.