Včerejšího dne ztratil svět hudby a filmu další známou tvář. Slavná zpěvačka Tina Turner, které se taktéž přezdívalo královna rock 'n' rollu, po dlouhé nemoci zemřela ve svém domě v Kusnachtu u Curychu ve Švýcarsku. Informaci potvrdil médiím její zástupce. Bylo jí 83 let. Turner se proslavila především jako zpěvačka, mezi jejíž největší hity patří například Simply the Best, We Don't Need Another Hero a Typical Male.

Stopu ale zanechala i ve světě filmu. Menší roli si například střihla v titulu Taking Off (1971), vůbec prvním filmu Miloše Formana, který náš slavný režisér natočil ve Spojených státech. Během 70. let se následně objevila také v hudebních filmech jako Tommy (1975) a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1978). V 80. letech si dokonce zahrála ve třetím díle slavné filmové série Šílený Max, který nesl podtitul Dóm hromů (1985). Následně také pro snímek nazpívala výše zmíněnou píseň We Don't Need Another Hero.

Nebylo to navíc naposledy, co slavná zpěvačka nazpívala ikonickou píseň pro nějaký slavný film. V roce 1995 propůjčila Tina Turner svůj hlas úvodní písni pro bondovku Zlaté oko s Piercem Brosnanem v hlavní roli. S filmovými rolemi každopádně nesekla ani v 90. letech, v roce 1993 se objevila také ve slavné komedii Poslední akční hrdina s Arnoldem Schwarzeneggerem, přičemž v tom samém roce pak premiéroval snímek „Tina Turner“ (v originále What's Love Got to Do with It), který se zaměřil na zpěvaččin život. Taktéž se mihla i v seriálech jako The Name of the Game (1968) a Ally McBealová (1997).

Na zpěvaččinu smrt zareagovaly i další hvězdy z hudebního světa, například Mick Jagger, frontman slavné kapely The Rolling Stones, napsal na svém Twitteru následující:

„Velice mě zarmoutil odchod mé úžasné přítelkyně Tiny Turner. Byla to opravdu nesmírně talentovaná umělkyně a zpěvačka. Byla inspirativní, vřelá, vtipná a velkorysá. V mládí mi velmi pomohla a nikdy na ni nezapomenu.“

Tina Turner po celém světě prodala více než 150 milionů desek, vyhrála 12 cen Grammy a v roce 1991 vstoupila do rokenrolové Síně slávy. „Tina byla jedinečnou a pozoruhodnou přírodní silou se svou odolností, neuvěřitelnou energií a obrovským talentem,“ prohlásil Roger Davies, který pro zpěvačku pracoval 30 let jako manažer.