Planeta9 sice není největší české nakladatelství, to však znamená, že si na výběru jednotlivých knih dávají velice záležet a nedávají přednost kvantitě před kvalitou. V jejich repertoáru najdete převážně žánry hard sci-fi, space opera a dark fantasy. Poslední titul, který vydali, byl sci-fi román Psí vojáci od Adriana Tchaikovshyho. Ten však vyšel již na konci února a je tedy čas na nějakou novou knihu.

Novým titulem, který Planeta 9 vydá bude velice zajímavý sci-fi román Jejich moře od amerického autora Jamese L. Cambiase (Corsair, Arkad's World). Ta poprvé vyšla v USA v roce 2014 pod názvem A Darkling Sea a sklízela vcelku slušné hodnocení. Uvidíme, co na ní budou říkat čeští a slovenští čtenáři, protože zasazení a námět románu vypadá velice zajímavě.

Na hranici poznaného vesmíru leží ledový měsíc Ilmatar. V temných hlubinách měsíce se nerozléhá pouze praskání ledu, ale i jiné zvuky. Temné hlubiny totiž překypují životem. Na tomto měsíci se také nachází lidská podmořská stanice Hitode, která zkoumá místní formy života a prastarou kulturu. Kromě lidí a místních sem však přijdou i jiní návštěvníci. Z moře pod ledem se v okamžiku může stát bod mezigalaktického konfliktu mezi lidmi a nepřátelskou rasou Šolenů. Ani jedna z těchto ras však nemá právo bojovat o toto moře a tento měsíce, patří totiž původním majitelům, Ilmatařenům.

Toto podmořské a klaustrofobické dobrodružství budeme moci zažít již od 21. května/mája tohoto roku. V tento den se totiž sci-fi román Jejich moře dostane na pulty obchodů. Knihu budete moci zakoupit na eshopu vydavatele.