Velkolepě vyhlížející sci-finy jako druhá část Duny a The Creator k nám doraz ještě letos. Ovšem místo se v roce 2023 najde také pro mnohem komornější tituly science fiction žánru. Jedním z nich bude snímek jménem Biosphere, který se nedávno pochlubil novým oficiálním trailerem. Podívat se na něj můžete výše.

Pokud jste však čekali, že nový trailer nám po tom minulém odhalí více informací o tom, co všechno se vlastně bude ve filmu dít, tak jste na omylu. Ale možná je to tak i dobře, protože to z filmu dělá o něco větší lákadlo.

Jak už od letošního jara víme, příběh filmu by se měl odehrávat v postapokalyptickém světě blízké budoucnosti, v němž budeme sledovat životy Raye (Sterling K. Brown) a Billyho (Mark Duplass). Oba dva muži jsou se vší pravděpodobností posledními žijícími lidmi na Zemi, kterou zdevastovala jakási katastrofa. Nyní oba žijí v podivném ,,skleníku“, kde se snaží mít co nejnormálnější život. 

Ovšem zdá se, že oba muži nemají sebemenší ponětí, co se vlastně venku děje. Když se však rázem začnou bát o svůj život, Ray je odhodlán najít způsob, kterak udržet sebe a Billyho naživu. Bude to ale znamenat, že v onom skleníku zůstanou navždy?

Biosphere tak bude se vší pravděpodobností komorní konverzačka, kde bude strašně záviset na tom, nakolik kvalitní budou dialogy mezi oběma hrdiny a jak dobrou budou mít mezi sebou chemii.

Pravděpodobně se také budou řešit témata jako přátelství, životní prostředí a možná i ten smysl lidského života. Přirozeně se tak asi bude jednat o podívanou, která nebude pro každého, ale na výsledek jsme rozhodně zvědaví.

O scénář a režii se postarala producentka Mel Eslyn, pro kterou bude sci-fi zároveň jejím celovečerním debutem. Dále na scénáři pracoval také výše zmíněný herec Mark Duplass, který ve filmu ztvárňuje Billyho.

Podle tvůrců bychom se tak měli těšit na originální podívanou, jež má diváky oslnit svou „drzostí“. Co přesně to bude znamenat? O tom se budou moct filmoví nadšenci přesvědčit už příští měsíc.

Snímek bude v amerických kinech premiérovat 7. 7. 2023, stále ale nevíme, zda se film objeví také u nás.