Prahne vaše srdce po nějaké velkolepé sci-fi podívané z blízké budoucnosti, ve které jsou moderní zbraně, vyspělá umělá inteligence a mise za záchranou světa? V tom případě byste mohli dát šanci velice slibně vyhlížejícímu snímku jménem The Creator, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat deset let poté, co vyspělá umělá inteligence, která měla za úkol ochraňovat lidstvo, hodila atomovou bombu do ulic Los Angeles. Rázem vypukla mezi lidmi a roboty strašlivá válka, jejíž konec se zdá být v nedohlednu. Hlavním hrdinou se stává bývalý agent speciálních sil jménem Joshua (John David Washington), který se stále ještě nemůže vzpamatovat z toho, že jeho žena (Gemma Chan) zmizela. Ten dostane speciální úkol. Musí vystopovat zdánlivě nepolapitelné jádro mysli výše zmíněné umělé inteligence, která má přezdívku ,,The Creator“.

The Creator ovšem nevytvořil pouze technologii pro vedení války, zároveň by měl mít také zbraň, díky které by se dal celý konflikt konečně ukončit. Joshua a jeho lidští spojenci ale zjistí, že onou zbraní, která je měla zničit, je malá robotická dívka jménem Alfie. A jak je z traileru patrné, Joshua bude muset čelit morálnímu dilematu, protože ve světě rozervaném válkou patrně existují i roboti, kteří žádné zlé úmysly nemají, pouze bojují o právo na existenci.

Joshua tak stane na zapeklité křižovatce. Jeho nadřízení evidentně chtějí, aby robotické dívce vpálil kulku mezi oči, protože tím by lidstvo konečně mohlo ve válce zvítězit. Zdá se ale, že hrdina nic takového udělat nehodlá. Jaké to bude mít následky? To se holt necháme překvapit, každopádně doufáme, že snímek bude stát za to, protože trailer vypadá opravdu parádně. 

O scénář a režii se postaral Gareth Edwards, jehož posledním natočeným filmem byl Rogue One: Star Wars Story (2016), je taktéž tvůrcem rebootu Godzilly z roku 2014. Jedním z kameramanů je navíc Greig Fraser, který minulý rok vyhrál Oscara za Dunu (2021).

Dále se ve snímku představí herci jako Allison Janney, Ralph Ineson, Ken Watanabe, Marc Menchaca a Sturgill Simpson.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 5. 10. 2023.