Na konci příštího měsíce nám Apple TV+ nadělí snímek o muži, který se rozhodne vydat se na speciální pivní misi. A to přímo do válkou zmítaného Vietnamu. Trailer na film Na pivo do první linie si tak můžete pustit výše. Příběh se zaměří na šestadvacetiletého mladíka jménem John "Chickie" Donohue (Zac Efron). Píše se rok 1967 a válka ve Vietnamu je v plném proudu. Ale zatímco většina Chickieho kámošů se vydala na frontu, on sám vlastně moc neví, kam by měl v životě směřovat. Protiválečné protesty po celých Spojených státech ho ale konečně přimějí jednat a rozhodne se své přátele ve Vietnamu podpořit. Nikoliv však bouchačkou, na to prostě Chickie není stavěný, místo toho se jim rozhodne udělat radost jiným způsobem: alkoholem. 

I přestože má ale Chickie srdce na správném místě, mnozí toto rozhodnutí považují za lehkomyslné a hloupé gesto. Mladý Američan je už ale pevně rozhodnutý. Následně také najde spojence v podobě fotografa Arthura Coatese (Russell Crowe), jenž chce zase lidem v USA ukázat hrůzy války a představit lidi, kteří v ní jsou „uvězněni“. Chickie a jeho hromada piva v plechovkách se tak následně skutečně do nebezpečného Vietnamu dostane. A i když se zprvu zdá, že by věci nemusely být zas až tak drsné, postupem času začne Chickie sám poznávat hrůzy války. Ale když svými ,,dary“ vykouzlí kámošům úsměv na tváři, bude to stát za to. Snímek vychází podle bestselleru The Greatest Beer Run Ever: A Memoir of Friendship, Loyalty, and War.

O scénář a režii se postaral oscarový Peter Farrelly, který v roce 2019 získal zlatou sošku Akademie za snímek Zelená kniha. Spolu s ním na scénáři pracovali také Pete Jones a Brian Hayes Currie, který se na tvorbě zmíněném oscarovém filmu též podílel. Dále se ve filmu dočkáme herců jako Bill Murray, Kyle Allen, Will Hochman, Archie Renaux, Jake Picking, Will Ropp, Hal Cumpston a Kristin Carey.

Oficiální premiéra je stanovená na 30. 9. 2022.