Na začátku měsíce premiéroval na AMC+ seriál Interview s upírem, který je další adaptací slavného stejnojmenného románu z roku 1976 od Anne Rice. Ale jak se zdá, AMC hodlá vdechnout seriálový život ještě dalším autorčiným dílům. Tentokrát se však od upírů zaměříme na čarodějnice.

Stanice totiž před nějakou dobou vydala oficiální trailer na sérii Mayfair Witches, na který se můžete podívat výše. Tento fantasy seriál s nádechem hororu se tak zaměří na mladou ženu jménem Rowan Fielding (Alexandra Daddario), která se živí jako neurochirurg. Když v sobě ale jednoho dne odhalí tajemné nadpřirozené schopnosti, následně také zjistí, že se stala dědičkou rodiny, jež je plná čarodějnic. 

Vydá se tak domu rodiny Mayfair, aby odhalila tajemství o minulosti jeho dřívějších obyvatel. A taktéž o svých nově nalezených schopnostech, které zatím nedokáže pořádně ovládat. Pomoci se jí tak dostane od může jménem Ciprien (Tongayi Chirisa), který o minulosti čarodějnic a jejich spojení s magickým světem ví svoje. V rámci toho ale Rowan následně zjistí, že onen dům obývá jakási tajemná a zlověstná entita, která její rodinu pronásleduje po generace.

Celý seriál tak vychází z knižní trilogie Lives of the Mayfair Witches, která se skládá z knih The Witching Hour, Lasher a Taltos. Zajímavé také je, že v knihách se objeví i několik postav z univerza The Vampire Chronicles, do kterého patří i výše zmíněné dílo Interview s upírem. 

Tvůrkyněmi a hlavními scenáristkami se staly Michelle Ashford a Esta Spalding, obě dvě tak například pracovaly na úspěšném seriálu Mystérium sexu z roku 2013. Mezi režiséry jednotlivých epizod patří Haifaa Al-Mansour, Michael Uppendahl a Axelle Carolyn.

Dále se v seriálu představí herci jako Jack Huston, Harry Hamlin, Beth Grant, Jen Richards, Hannah Alline, Geraldine Singer, Annabeth Gish a Tobias Jelinek.

Oficiální premiéra na AMC+ je stanovená na 8. 1. 2023.