J. K. Rowlingová, autorka Harryho Pottera, který se v roce 2026 dočká nové seriálové adaptace, se do (jiného) světa kouzel vrátila v roce 2021, kdy vydala dětskou knížku Vánoční prasátko (The Christmas Pig) s ilustracemi od Jima Fielda. A podle serveru Variety to vypadá, že se někdy v budoucnu dočkáme filmového zpracování. Celý projekt však má být ve velice brzkých fázích výroby, ani žádná produkční společnost k němu ještě není upsaná.

Těšit se každopádně můžeme na příběh hocha jménem Jack, který už odmalička zbožňuje své plyšové prasátko. Na Štědrý večer se však stane strašná věc. Jackova nevlastní sestra Holly prasátko vyhodí ven z okna rodinného auta. Chlapec pak jako náhradu dostane novou hračku, kterou se stane Vánoční prasátko. To pak Jackovi navrhne odvážný plán. 

Společně se vydají na magickou a dobrodružnou cestu, aby Jackova ztraceného plyšáka a nejlepšího kamaráda našli. Během jejich výpravy se tak setkají s řadou postav, samozřejmě nechybí ani Santa Claus.

Rowlingová uvedla, že si vždy přála napsat vánoční příběh, přičemž s nápadem na Vánoční prasátko si pohrávala už od roku 2012. Inspirací pro ni byly hračková prasátka, se kterými si její syn hrál jako dítě. Veškerý výtěžek z autorských práv pak darovala nadaci Volant, která pomáhala skupinám ohroženým pandemií koronaviru. 

Co se chystané filmové adaptace týče, snad se nějakých dalších zajímavých informací dočkáme ještě během letoška.

Vzhledem k tomu, že Rowlingová na adaptace svých prací chce vždy pečlivě dohlížet, tak je možné, že zde bude zastávat úlohu třeba výkonné producentky. A kdo ví, možná se i sama postará o scénář