Na konci loňského roku Netflix šokoval fanoušky seriálu Válečná jeptiška (Warrior Nun), když vyšlo najevo že známá série bude předčasně zaříznuta a další sezónu už nedostane. Bylo to poměrně dost nepříjemné překvapení, protože druhá řada obsahovala ještě spoustu nedořešených dějových linek. Navíc i přestože si asi seriál se sledovaností nevedl podle představ Netflixu, měl velice oddanou fanouškovskou základnu. Té se navíc nelíbilo, že streamovací služba nevěnovala seriálu příliš pozornosti po marketingové stránce.

Krátce pro zrušení proto fanoušci rozjeli kampaň #SaveWarriorNun, jejíž účelem bylo vrátit Válečnou jeptišku zpět z věčných lovišť. Nejenže začali fandové na svých twitterových účtech hromadně zveřejňovat příspěvky, v nichž všichni psali: ,,NETFLIX CORRECT YOUR MISTAKE“, ale také se dokonce složili na zakoupení místa pro billboard s výše zmíněných hashtagem, který nechali pověsit přímo před hlavní kanceláře Netflixu v Los Angeles.

Z toho všeho bylo jednoznačné, že někteří diváci si seriál zamilovali a nechtěli se s ním loučit. Ovšem tyto touhy po obnovení jsou bohužel v mnohých případech jen zbožným přáním. Ale co se Válečné jeptišky týče, bitva o její záchranu nakonec dopadne úspěšně. 

Svou podporu fanouškům už před měsíci vyjádřil Simon Barry, tvůrce a hlavní scenárista seriálu, který byl z jeho zrušení také náležitě zdrcený. Krátce po začátku letošního roku ale oznámil, že se ještě pokusí seriál zachránit skrze jinou streamovací službu. A zdá se, že se mu to nakonec opravdu podařilo! Barry na svém Twitteru nedávno zveřejnil příspěvek, kde s radostí oznámil, že Válčená jeptiška se vrátí.

,,Dnes mohu s radostí oficiálně oznámit, že díky vašim sjednoceným hlasům, vášni a úžasnému úsilí se Válečná jeptiška vrátí a bude ještě epičtější, než si dokážete představit."

Barry v příspěvku uvedl, že dalších podrobností se dočkáme brzy, tudíž bychom se mohli dozvědět, která služba/stanice se nakonec seriálu ujala. Nebo je snad možné, že Netflix změnil názor? Holt se necháme překvapit, jednoznačně se ale jedná o zprávu, po které se musí fanoušci vyloženě rozplývat blahem. 

Celý seriál byl založen na grafickém románu Warrior Nun Areala od Bena Dunna. Druhá řada Válečné jeptišky měla také tu smůlu v tom, že vyšla necelé dva týdny před uvedením seriálu Wednesday (2022), který se Netflix snažil co nejvíce propagovat.

Pokud vás náhodou seriál zaujal, níže se můžete podívat na naši recenzi první řady.