Pomalými kroky se k nám blíží říjen/október. A spolu s ním i další významný snímek z dílny DC, který ponese název Black Adam. Teprve nedávno se studio Warner Bros. Discover pochlubilo s dalším oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše. A musíme říct, že ze všech dosud vydaných upoutávek, ve kterých se Dwayne Johnson ukázal v kostýmu slavného antihrdiny a Shazamova velkého soka, je tato patrně nejvydařenější.

Black Adam tak divákům opět předvede, že si s ním rozhodně není radno zahrávat. Stejně tak se ale dočkáme i sekvencí z jeho minulosti, které jeho charakter ukazují také v trochu jiném světle. Pastvou pro oči je ale jeho střetnutí s úžasně vypadajícím Hawkmanem, kterého ve filmu ztvárňuje Aldis Hodge

To bude ovšem pouze jeden z mnoha Adamovým protivníků. Zuby si už na něj brousí skupina jménem Justice Society, kterou vede charismatický Doctor Fate v podání Pierce Brosnana. Mezi její další členy patří také Atom Smasher (Noah Cintineo) a Cyclone (Quintessa Swindell). V traileru se taktéž na krátký okamžik mihne i chladnokrevná Amanda Waller (Viola Davis), kterou si fanoušci budou jistojistě pamatovat jak z obou dvou Sebevražedných oddílů, tak i ze seriálu Peacemaker. Jak se zdá, ta bude s výše zmíněnou skupinou spolupracovat, aby Black Adama mohli dostat na kolena. Ale to samozřejmě nebude vůbec jednoduchým úkolem. 

Film si vzal pod režisérský palec španělský filmař Jaume Collet-Serra, který natočil hned několik akčních thrillerů s Liamem Neesonem, patří mezi ně například snímky jako Neznámý, NON-STOP a Cizinec ve vlaku. O scénář se zas postaralo trio Adam Sztykiel, Rory Haines a Sohrab Noshirvani.

Johnson se také ujal role výkonného producenta, kterou sdílí ještě s tvůrci jako Walter Hamada (jehož dny v pozici šéfa DC Films se pomalu chýlí ke konci), Eric McLeod a Scott Sheldon. Sám Johnson několikrát prohlásil, že svět potřebuje více superhrdinů, kteří nebudou mít vyloženě dobrácký morální kodex.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 10. 2022.

Co na nejnovější trailer říkáte?