V srpnu/auguste roku 2010 přišel americký komiksový umělec Joe Benitez se skvělou sci-fi steampunkovou komiksovou sérií Lady Mechanika, která se odehrává v 19. století, v Británii, kde vývoj nabral nový kurz a věda vládne celému světu. V těch nejmodernějších městech této země existuje úchvatná hromadná doprava a všude létají podivná letadla. A zde žije napůl žena, napůl stroj se jménem Lady Mechanika, která je takovým akčním hrdinou této doby.

Poprvé se s touto sérií mohli čeští čtenáři setkat v roce 2017, kdy české nakladatelství Argo vydalo první svazek s podtitulem Tajemství mechanické mrtvoly. Postupně jsme se dočkali dalších dvou svazků, které si čeští a slovenští čtenáři opravdu oblíbili. Je to však již rok od vydání toho posledního, a tak je načase zase v příběhu Lady Mechaniky pokračovat.

Na facebookovém profilu Argomiks se naštěstí pro fanoušky objevila informace, že bychom se již v září/septembri mohli dočkat čtvrtého svazku, který bude obsahovat celé tři samostatné příběhy. V nich bude Lady Mechanika muset vyšetřit záhadu mechanické vražednice, následně nalezne další stopy o jejím původu a naposled se bude muset popasovat s pravou vílou. Čtvrtý svazek by měl být o trochu silnější, než ty předchozí, takže bude určitě dosahovat hranice 200 stran.

Přečtěte si také: Komiksová série Crimson Shadows nás zavede do temného Londýna roku 1880

Série Lady Mechanika by neměla chybět v knihovně milovníka toho správného steampunku. A pokud jste o ní nikdy neslyšeli, ale zaujal vás námět, předešlé svazky můžete zakoupit v knihkupectví Kosmas. Jen vás předem upozorníme, že se nejedná o levnou záležitost.