Po opravdu hodně dlouhatánském čekání se natěšení fanoušci konečně dočkali. Máme zde první oficiální trailer na čtvrtý díl akční série The Expendables, ve které zazářili nejrůznější herečtí drsňáci z akčního žánru. Ovšem jak je z upoutávky, na kterou se můžete podívat výše, vidno, přidá se k nim hned několik nových tváří.

Samozřejmě se vrací Sylvester Stallone, který si opět zahraje šéfíka Barneyho Rosse, ovšem se vší pravděpodobností to bude naposledy, co ho v sérii uvidíme. Hlavním hrdinou čtyřky by se totiž měl stát Lee Christmas v podání Jasona Stathama. Ten se navíc zdá být v romantickém vztahu s novou hrdinkou, kterou si k tehdejšímu velkému překvapení fanoušků zahraje krasotinka Megan Fox. Ovšem zdá se, že její postava nebude sedět doma se založenýma rukama, evidentně se stane součástí drsňáckého týmu, na který čeká další náročná mise. 

O té naše hrdiny informuje charismatický CIA agent (Andy Garcia), který odhalí, že teroristická skupina napadla nákladní loď, na níž se nachází jaderné zbraně. A pokud je zloduši odpálí, svět bude muset čelit třetí světové válce. Bude tak na speciálním týmu tvrďáků a tvrďaček, aby na loď pronikli a všechny zloduchy zlikvidovali. Prostě normálka, však už to znáte.

Trailer se samozřejmě chlubí naprosto nadupanou akcí, která k celé sérii zcela neodmyslitelně patří. Taktéž se dočkáme krátké sekvence boje mezi Christmasem a se vší pravděpodobností hlavním padouchem, kterého si zahraje indonéský herec Iko Uwais. Kromě Garcii a Fox patří mezi nováčky ještě 50 Cent a Tony Jaa, ze starých známých se vrátí Randy Couture a Dolph Lundgren.

O režii čtvrtých The Expendables se postaral Scott Waugh, scénář zas vznikl z pera Spensera Cohena.

Ve snímku se dále dočkáme herců jako Jacob Scipio, Levy Tran, Caroline Wilde, Nicole Andrews, Sheila Shah, Lucy Newman-Williams, Mike Möller a Cokey Falkow.

V našich kinech by měl snímek premiérovat 28. 9. 2023.