Stýská se vám po Stranger Things a chybí vám ona pravidelná dávka nějakého toho mysteriózního nadpřirozena, kde hlavní úlohu sehrává skupinka teenagerů? Tak to pro vás máme skvělou zprávu, již za několik dní k nám dorazí zbrusu nový seriál od Disney+, který ponese název Parallels. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na skupinku čtyř puberťáků: Bilal, Romane, Samuel a Victor. Není na nich v podstatě nic zvláštního. Chodí do školy, mají své vlastní a normální koníčky, řeší milostné útrapy a občas si zajdou někam ven. Jednoho dne se tak tato čtveřice rozhodne pod rouškou noci vloupat se do uzavřeného a opuštěného místa, aby tam uspořádala pořádnou párty. Dojde na ní ale k pěkně bizarnímu obratu. 

Během podivné sérii událostí náhle tři z nich zmizí. Na místě zbyde pouze Samuel, který je z toho všeho samozřejmě náležitě zmatený. Krátce na to se Samuel střetne s jakýmsi dospělým cizincem, přičemž následně zjistí, že je to jeho zmizelý kamarád Bilal, ovšem o několik desítek let starší. Po nějaké době se objeví i Romane a Victor, kteří jsou už také z nějakého nevysvětlitelného důvodu dospělými. Čtyři přátelé tak budou muset přijít na to, co se vlastně stalo. Je jasné, že uvnitř onoho uzamčeného místa došlo k jakémusi skoku dopředu v čase, ale co bylo příčinou? Ať už je to jakkoliv, brzy na to „staří“ teenageři zjistí, že s jejich nenadálou dospělostí přišly i tajemné nové schopnosti, o kterých předtím neměli ani tušení. 

Tvůrcem celého seriálu je scénárista Quoc Dang Tran, který se například podílel na francouzských sériích jako Marianne, Nox a Nováčci. O režii se zas postarali Benjamin Rocher a Jean-Batiste Saurel. V seriálu se tak dočkáme herců jako Thomas Chomel, Omar Mebrouk, Jules Houplain, Jade Pedri, Naidra Ayadi, Guillaume Labbé, Gil Alma, Elise Diamant, Dimitri Storoge, Agnès Miguras, Maxime Bergeron, Victoria Eber a Timoté Rigault.

Oficiální premiéra je stanovená na 23. 3. 2022.